Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılının 19 Eylül Pazartesi günü 117 okulda 32 bin 425 öğrenci ve 2 bin 225 öğretmen ile başlayacağını açıkladı.
Kdz. Ereğli İlçesi Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz yeni eğitim öğretim yılının başlaması sebebiyle yazılımı bir açıklama yaptı.
Yeni Eğitim Öğretim yılının hayırlı olmasını dileyen Korkmaz “2016-2017 Eğitim öğretim yılının 1. döneminin başlaması nedeni ile değerli öğretmenlerimizin, sevgili öğrencilerimizin ve sayın velilerimizin sevincine, heyecanına yürekten katılıyor, bu eğitim öğretim döneminin de hepimize hayırlı olmasını diliyorum. 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Ülkemizde olduğu gibi İlçemizde de birtakım yenilikler ile başlayacaktır” dedi.
FETÖ’nün elinden okulların durumu
Okullarda yaptıkları yeni düzenlemeler hakkında bilgi veren Kdz. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, FETÖ/PDY terör örgütünün elinden alınan binalara yeni okulların yerleştirildiğini söyledi. Korkmaz konuya ilişkin olarak şu bilgileri verdi; “ 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Ülkemizde olduğu gibi İlçemizde de birtakım yenilikler ile başlayacaktır. Terör örgütü ´FETÖ/PDY tarafından 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 667 sayılı Kanun Hükmündeki Kararnameyle Maliye Hazinesine devredilerek Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilen Gülüç Beldesi’nde bulunan binanın 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılından itibaren Fen ve Sosyal Proje okulu olarak “15 Temmuz Şehitleri Anadolu İmam Hatip Lisesi’ olarak ilçemize kazandırılmıştır. 19 Eylül Pazartesi günü itibari ile sorunsuz bir şekilde eğitim-öğretime başlayacak okulumuz İlçemize yeni bir çehre kazandıracaktır. İlçemize ve milletimize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Yine Gülüç Beldesi’nde bulunan binalardan bir bölümüne “Ereğli İmam Hatip Ortaokulu “ taşınarak 19 Eylül Pazartesi günüden itibaren eğitim-öğretim faaliyetlerini buradaki binalarda sürdürecektir. Mevcut binasında her geçen gün artan talebi karşılayamaz durumda bulunan okulumuzun buraya taşınması ile fiziki mekânlarda rahatlama sağlanacak ve gelen talepler karşılanmış olacaktır. Boşalan Ereğli İmam Hatip Ortaokulu binasına Kepez bölgesinin ihtiyacı olan bir İlkokul açılması planlanmaktadır. Buradaki İlkokulun eğitim-öğretime başlaması ile Kepez bölgesindeki ilkokul sorunu da büyük ölçüde giderilmiş olacaktır. Uzun süredir gündemde olan, yıkım ya da güçlendirme çalışması için teknik inceleme bekleyen “Atatürk Ortaokulu” fiziki şartları uygun hale getirilene kadar tedbirden, 667 sayılı Kanun Hükmündeki Kararnameyle Maliye Hazinesine devredilerek Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilen Müftü Mahallesi İbrahim Efe Caddesi Anadolu Hastanesi arkasında bulunan binaya taşınmıştır. İlçemizin en köklü eğitim kurumlarından olan Atatürk Ortaokulu 19 Eylül Pazartesi günü itibari ile 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılına yeni binasında başlayacaktır."
32 bin öğrenci ve 2 bin 225 öğretmenle eğitim öğretim yarın başlıyor
Kdz. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz ilk, orta ve liselerde okul, öğrenci ve öğretmenlrrin sayısı hakkında da bilgi verdi. Korkmaz "İlçemizde 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı; Okul Öncesi 974 öğrenci, 62 İlkokul binasında 9.820 öğrenci, 30 Ortaokul binasında 11.259 öğrenci, 25 Lise binamızda 10.372 öğrenci olmak üzere toplam 32.425 öğrencimiz ve 2.225 öğretmenimiz ile 19 Eylül Pazartesi günü ilk ders zilinin çalması ile sorunsuz bir şekilde başlayacaktır.
2016-2017 Eğitim Öğretim yılı itibariyle İlçemizde göreve yeni başlayan öğretmenlerimize hoş geldiniz diyor, yeni Eğitim Öğretim yılının idareci öğretmen ve tüm mesai arkadaşlarım için hayırlı güzel bir yıl olması temennisiyle, herkese görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.
Yeni eğitim-öğretim yılının açılışı nedeniyle yarın sabah bazı okullarda tören yapılacağı belirtildi.