23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Zonguldak’ta yapılan tören ve gerçekleştirilen çeşitli etkinlikler ile kutlandı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Zonguldak Valilik binası önünde düzenlenen törene, Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, İl Jandarma Alay Komutanı Haluk Selvi, Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, İl Müftüsü Mürsel Öztürk, Daire ve Şube Müdürleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.
Zonguldak İl Milli eğitim müdürlüğü tarafından Atatürk anıtına çelenk sunumu gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı. Özbek konuşmasında, Cumhuriyet güneşinin parlak yüzünü vatan ufkunda gösterdiği gün olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 96. Yıldönümüne ulaşmanın heyecanıyla kavuşmuş olduğumuz bir 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı daha sevinç ve coşkuyla kutluyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde ve onun ‘Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır’ öngörüsüyle tutuşturulan bağımsızlık meşalesi, 23 Nisan 1920 Cuma günü Ankara’da, Anadolu’nun dört bir yanını aydınlatan bir güneş haline gelmiştir. Sevgiye, barışa, dostluğa, kardeşliğe, çağdaşlığa, bilime, teknolojiye açılan aydınlık ve büyük bir kapı olan 23 Nisan, sevinç ve gururla kutladığımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak Gazi Mustafa Kemal’in geleceğin teminatı olarak çocuklarımıza sevgi ve güveni göstermektedir” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek’in konuşmasının ardından Rüzgarlımeşe İlkokulu, Ahmet Erdoğan İlkokulu ve Asma Ortaokulundan birer öğrenci günün anlam ve önemi ile ilgili şiirler okudu. Ardından, Milli Eğitim Müdürlüğünce, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili resim ve şiir dallarında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından çeşitli hediyeler verildi.