Zonguldak Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, ahilik ekibi ve merkez ve ilçe oda başkanları ile birlikte Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer’i ziyaret etti.
23-20 Mayıs 2016 tarihleri arasında kutlanan Ahilik Kültürü Haftası kapsamında Zonguldak’ta ‘Yılın Ahisi’ seçilen Yavuz Yılmaz beraberinde Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, Marangoz ve Mobilyacılar Odası Başkanı Hikmet Hacıabdurrahmanoğlu ile birlikte 24 Mayıs Salı günü BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer’i ziyaret ettiler.
Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, “Pek çok alanda nitelikli binlerce genci yetiştiren Bülent Ecevit Üniversitesi’nde bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer’in biz esnaf ve sanatkârlara her zaman desteğini yakinen biliyoruz. Bu yıl 23-29 Mayıs Ahilik Haftası Etkinlikleri kapsamında, Rektörümüzü ziyaret etmeye geldik. Bu haftayı dolu dolu yaşayıp, taçlandırmayı Cuma günü Kırşehir’de yapacağız” dedi.
BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Rektör Özer: “Selçuklulardan bu güne kadar gelen ahilik geleneğini sürdürüyor olmanızdan dolayı büyük gurur ve mutluluk duydum. Biz üniversite olarak kaybolmaya yüz tutan ya da gelişmesine katkı sunabileceğimiz geleneksel sanatlarımız konusunda çok önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Yakın Zamanda kurduğumuz Devrek Bastonu Uygulama Araştırma merkezi ile bu konuda önemli çalışmalar yürütüyor. Bu merkez bünyesinde kurduğumuz atölyede geleneksel yöntemlerle kendi bastonumuzu üretiyoruz. Bu atölye hiç biri ticari kaygı duyulmadan kuruldu. Burada yetişecek öğrencilerimiz baston sanatı üreticilerimize destek olacaklar. Ayrıca el sanatları bölümümüzde geleneksel sanatlarımızdan olan mücellitlik mesleği konusunda önemli çalışmalar gerçekleştireceğiz. Ben bu hafta münasebetiyle tüm ustalarımızı, esnaflarımızın ve sanatkârlarımızın Ahilik Haftasını kutluyorum. Gelecek yıl Ahilik Haftasında üniversitemizde yapılacak etkinliklere davet ediyorum. Üniversitenin tüm imkânlarının esnaf ve sanatkârlarımızın hizmetinde olduğunu tekrar belirtmek istiyorum" ifadelerini kullandı.
Gelen konukların meslekleri hakkında bilgi alan Rektör Özer’e ziyaret sırasında Ahilik Elbisesi giydirildi. Ziyaret sonunda Üniversitelerinin çeşitli hediyelerini konuklara takdim eden Rektör Özer, konukları ile hatıra fotoğrafı çektirdi.