AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, 22 Mayıs tarihinde yapılacak 2. Olağanüstü kongresi hakkında açıklamalarda bulundu.
Parti binasında yapılan basın açıklamasına AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun’un yanı sıra AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Züleyha Arıman, Belediye Başkanları, Belde Başkanları ve partililer katıldı.
Toplantıda konuşan AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, 22 Mayıs’ta Ankara’da AK Parti’nin ikinci olağanüstü büyük kongresinin yapılacağını hatırlatarak, Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu’nun genel başkanlığı yürüttüğü süreç içerisinde partinin ileriye gitmesi, ilkelerin pekişmesi, çeşitli politikalarının güncellenmesi için son derece önemli ve kıymetli çalışmalara imza attığını kaydetti.
Bunun bir bayrak yarışı olduğunu dile getiren Tosun, şöyle konuştu:
"Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu, kurucu genel başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan aldığı bayrağı kendi kararıyla olağanüstü kongrede yeni genel başkanımıza devredecektir. Bu bayrak yarışının içerisinde üstün gayretler göstermiştir, önemli başarılara imza atmıştır. Bundan sonra da kongrede seçilecek yeni genel başkanımız ve başbakanımızda aynı çalışmaları gayretle ve basiretle sürdürecektir. AK Parti’nin Genel Başkanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanlığı son derece kıymetli makamlardır. Bu önemli makamların kıymetini ve değerini AK Parti kadroları çok iyi bilir. AK Parti kongreleri her zaman demokrasi şöleni havasında geçmiştir. Yine bütün AK Parti teşkilatları ile kongremizin demokrasi şöleni havasında geçmesi için Ankara Arena’da olacağız."