Alaplı’nın Aşağı Dağ köyünde 96-3 tertip asker olan gençler okul önünde düzenlenen asker eğlencesinde doyasıya eğlendi.
Dağ Köyü’nde askere gidecek 8 genç için düzenlenen asker eğlencesi renkli görüntülere sahne oldu. 27 Ağustos Çarşamba günü akşam saatlerinde başlayan eğlence, gece yarısına kadar devam etti. Asker adayları aileleri ve arkadaşlarıyla birlikte eğlenceli bir gece geçirdi. Eğlence sırasında asker adaylarına kınalar yakıldı, havai fişek gösterileri yapıldı. Asker adaylarını omuzlara alan arkadaşları, "En büyük asker bizim asker" sloganları attı.
Askere gidecek gençlere seslenen Aşağı Dağ Köyü Muhtarı Sezer Acar, "Dağ Köyümüzden 8 genç kardeşimiz vatani görevini yapmak için ayrılacaklar. Gençlerin bu kutsal görevi en iyi şekilde yapıp kazasız belasız ailelerine kavuşmayı temenni eder, görevlerinde şimdiden başarılar dilerim” dedi.
Aşağı Dağ Köyü gençleri ve asker adayları eğlence sonunda İstiklal Marşı okuyup dev Türk bayrağı etrafında hatıra fotoğrafı çektirdi. 96-3 tertip olarak vatani görevlerini yapaya gidecek olan asker adaylarının, 1 Ağustos 2016 tarihinden itibaren yola çıkacakları öğrenildi.