Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından BAKKA Zonguldak hizmet binası Konferans Salonunda 19 Temmuz 2016 günü ’2016 Yılı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programları Eğitim Toplantısı’ düzenlendi. BAKKA Genel Sekreteri İbrahim Kuzu, hayatın akmaya devam ettiğini, eğitim toplantılarına ve Arap turistlere yönelik tanıtım çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.
Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından ’2016 Yılı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı’ kapsamında gerçekleştirilen eğitim toplantısı BAKKA Hizmet binası konferans salonunda gerçekleştirildi. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunduğu programda açılış konuşmasını BAKKA Genel Sekreteri İbrahim Kuzu yaptı. Kuzu; "2016 yılı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında eğitimlerimize başladık. Karabük ve Bartın’da da eğitimlerimize devam edeceğiz. Bugün yine Arap yarımadasından, Ürdünlü, Katarlı, Dubaili, Suudi sosyal medya fenomenlerini bölgemizde ağırlayacak ve bölgenin tanıtımını yapacağız. THY ile işbirliği halinde bu faaliyeti sürdürüyoruz. Ülkemizde gerçekleşen üzücü olaylar ilk başladığında misafirlerimiz ’Biz Türkiye’yi seviyoruz. Ne olursa olsun geliyoruz’ dediler. Hayat akmaya devam ediyor, bizler de çalışmaya devam ediyoruz. Allah milletimize bir daha böyle şeyler yaşatmasın" dedi.
Açılış konuşmasının ardından BAKKA Program Yönetim Birimi Başkanı Irmak Göksu Çağlı 2016 yılı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı içeriği hakkında bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi. Sunumun ardından Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerine proje girişlerinin nasıl yapılacağı, bütçe ve mantıksal çerçevenin nasıl hazırlanacağı hususunda katılımcılara eğitim verilerek soruları yanıtlandı.
Proje gerçekleştirmek isteyen kurum ve kuruluşlar için programın çok iyi bir fırsat olduğunu belirten Çağlı; " Bu yıl ilan ettiğimiz Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı’nda amacımız iş, yatırım ve yaşam alanlarındaki alt yapı eksikliklerinin giderilmesi, bölgeye yatırım çekilmesine olanak sağlanmasıdır. Bu anlamda kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlarımız tarafından hazırlanan projelere 7 milyon tutarında hibe aktarmayı planlıyoruz. Verilecek destek oranı da yüzde 25 ile yüzde 70 arasında değişiyor. Program kapsamında proje başına 250 Bin Türk Lirası’ndan 1 Milyon Türk Lirası’na kadar destek sağlayabileceğiz. Projelerini gerçekleştirmek isteyen kurum ve kuruluşlarımız için bu çok iyi bir fırsat" dedi.
Programa Zonguldak Valisi Ali Kaban, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir, BAKKA Genel Sekreteri İbrahim Kuzu ve programının davetlileri katılım sağladı. Yaklaşık iki saat süren eğitim programının sonunda davetlilere "Katılım Belgesi" verildi.