Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin, Kanal A televizyonuna konuk olarak, Kozlu’nun gelişimi ve yapılan hizmetler hakkında bilgiler verdi. Zonguldak’ın tanıtımının yapıldığı programda Kozlu, kentin gelişen vizyonunu oluşturan ilçe olarak tanıtıldı.
Coğrafi konum bakımından sıkışan Zonguldak şehir merkezinin artık Kozlu’ya doğru ilerlediği belirtilirken, ferah yapısı, tertemiz yolları, ışıl ışıl görüntüsü ile kentin gelişen vizyonunu Kozlu’nun oluşturduğu belirtildi. Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin kısaca Kozlu’yu anlattığı konuşmasında, “Kozlu Zonguldak iliyle hemen bitişik olan bir ilçe. 2012 yılında belde iken ilçe oldu. Kaymakamlık binamızın yapılışı çalışmaları başladı. 40 bin civarında nüfusu olan, sahilleri, üç tane koyu olan, Kozlu şehir merkezinde toplam uzunluğu 10 kilometreyi bulan sahil şeridiyle şirin bir ilçemizdir” dedi.
Turizm anlamında Kozlu’nun gelişiminden bahseden Şahin, önceleri tercih edilen bir ilçe olmayan Kozlu’nun gelişimiyle artık tercih edilen bir ilçe olmaya başladığını ve zamanla daha da geliştiğini kaydetti. Kozlu’nun turizmiyle ilgili olarak Şahin şöyle devam etti; “Turizm anlamında belediyenin işletmeciliğini yaptığı gezilebilecek koylarımız var. Mağaramız, şelalemiz var. Buralara doğa gezileri zaman zaman düzenleniyor. Bunları daha koordineli yaptığımız zaman da gerek deniziyle, gerekse dağ turizmiyle, köylerimize yapılacak bazı etkinliklerle de turizme katkı sağlayarak insanlarımızın buraya gelmesini sağlayacağımıza inanıyorum. Bunlar yapılıyor ancak yarı ölçekte yapılıyor. Bunları arttırarak inşallah ulusal ölçeğe taşımayı hedefliyoruz. Kozlu’da aquapark var. Daha önceden Almanya’dan veya diğer yerlerden gelenler Kozlu’yu tercih etmezlerdi. Ama şimdi geldiklerinde gerek 5 yıldız kalitesinde aquaparkı, Kozlu sahilleri, Ilıksu plajı, Değirmenağzı plajı ile tercih edilen bir ilçe konumuna geliyoruz" diye konuştu.