Alaplı Belediye Meclisi’nin Ekim ayı olağan toplantısı bugün yapılan tek oturumla tamamlandı.
Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin’in başkanlığında yapılan Meclis toplantısında, biri önerge ile gündeme alınan madde olmak üzere, 3 gündem maddesi oybirliğiyle kabul edildi.
Yazı İşleri Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliği ile Alaplı Belediyespor’a nakdi yardım yapılmasının oybirliğiyle kabul edildiği Meclis toplantısında, önerge ile gündeme alınan Alaplı Büyüktekke-Aşağıtekke ve Osmanlı Grubu içme suyu şebekesine Belediye Başkanlığınca su temini yapılması da yine oybirliğiyle kabul ediidi.
Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, kendisinin de Alaplı Büyüktekke Köyü’nden olduğunu hatırlatarak, “Yıllardır bu köyümüzde su sıkıntısı çekiliyordu ve birçok siyasetçi ve işadamının bizim köyümüzden olduğuna dikkat çekilerek bu sorunun çözülemeyişi sürekli eleştiri konusu oluyordu. Sayın Kaymakamımız Altuğ Çağlar ve İl Genel Meclisi üyelerimizin çabalarıyla Büyüktekke, Aşağıtekke ve Osmanlı köylerine ilçemiz şehir şebekesinden su verilmesi için Alaplı İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği’nce su hattı yapılması kararlaştırıldı ve bunun için gerekli çalışmalar da yapıldı. Bizim de, yapılacak bu hatta su vermek için Belediye Meclisimizce karar almamız gerekiyor. Ben Sayın Kaymakamımıza ve İl Genel Meclisi üyelerimize, su sıkıntısı çeken bu üç köye su verilmesi için yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. “ dedi.