Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından 29 Eylül-02 Ekim 2016 tarihleri arasında düzenlenen Batı Karadeniz Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı büyük ilgi gördü. Batı Karadeniz bölgesinde ilk defa düzenlen fuar için BAKKA tarafından 3.000 m2 kapalı çadır kiralanmış ve Çaycuma Belediyesinin sağladığı 2.000 m2 pazar alanı da dâhil olmak üzere toplam 5.000 m2’lik bir alanda organizasyon gerçekleştirilmiştir.
Bölgede ilk defa yapılan fuara bölge halkından ve çevre illerden yoğun ziyaretçi akımı olmuştur. Fuarın gerçekleştiği dört gün boyunca toplam 55.124 kayıtlı ziyaretçi katılım sağlamıştır. Özellikle açılış günü ziyaretçi kayıt işlemleri yapılamadığından toplam sayının yaklaşık 70.000 seviyesinde olduğu düşünülmektedir. Yerel ve ulusal düzeyde 50 civarında firma tarafından fuara katılım sağlanmış olup 9 firma da KOSGEB’den fuar desteği almıştır. Organizasyonunu Expo Link Fuarcılık Organizasyon ve Tanıtım Ltd.Şti. firmasının üstlendiği fuarın açılışı 29 Eylül 2016 Perşembe günü, Zonguldak Valisi Ali Kaban, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Zonguldak Milletvekilleri Özcan Ulupınar ve Şerafettin Turpçu, Zonguldak İl Genel Meclis Başkanı Necdet Karaveli, Bartın İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, Bartın İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Kaymakamlar ile diğer kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin yer aldığı geniş bir protokolle gerçekleştirilmiştir. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı kapsamında Batı Karadeniz’de Tarım Konulu Panel, En İyi Manda Yoğurdu Yarışması, Bitkilerde İlaç Kullanımı Konulu Panel, En Güzel Buzağı ve Malak Yarışması düzenlendi.
Bölgede ilk defa gerçekleştirilen fuar, bölge halkından yoğun ilgi görmüştür. Fuar katılımcıları ve ziyaretçiler fuarın yapılmasından duydukları memnuniyeti dile getirmişler ve gelecek yıl tekrarının yapılmasını talep etmişlerdir. Fuardaki ürün yelpazesinin genişliği, katılımcı ve ziyaretçi sayısının önemli düzeyde olması, bölge halkı tarafından gösterilen ilgi ve olumlu tutum ve fuarın bölgeye kazandırdığı canlılık göz önüne alındığında fuarın önümüzdeki yıllarda tekrarının yapılmasının faydalı olacağı düşünülmektedir.