Bülent Ecevit Üniversitesi, YÖK tarafından oluşturulan Yükseköğretim Kalite Kurulu’nun kurumsal dış değerlendirme için belirlediği çerçeveye uygun olarak İç Değerlendirme Raporunu tamamladı.
Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) YÖK tarafından kurulan Yükseköğretim Kalite Kurulu’nun 2016 yılında yapacağı üniversitelere yönelik kurumsal dış değerlendirme programına başvurdu. Kurumsal dış değerlendirmenin önemli bir bileşeni olan iç değerlendirme raporunu Kalite Kurulu’nun hazırladığı çerçeve doğrultusunda hazırlayarak süreçle ilgili önemli bir aşamayı tamamlamış oldu.
BEÜ Kalite Komisyonu üyeleriyle son bir değerlendirme toplantısı gerçekleştiren BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, “Yükseköğretim Kalite Güvencesi Yönetmeliği, yükseköğretim kurumlarının eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri ile idari hizmetlerinin iç ve dış kalite güvencesi, akreditasyon süreçleri ve bağımsız dış değerlendirme kurumlarının yetkilendirilmesi süreçlerini ve bu kapsamda tanımlanan görev, yetki ve sorumluluklara ilişkin usul ve esasları düzenliyor. Kalite Kurulu çalışmalarına çok hızlı başladı ve ilk adımı atarak 2016 yılında kurumsal dış değerlendirme programını başlattı. Bu programa ilk başvuran üniversiteler arasında yer almak istedik. Çünkü yıllardır bu alanda üniversite olarak önemli çalışmalar yapıyoruz ve önemli miktarda deneyim oluştu. Bildiğiniz gibi Avrupa Üniversiteler Birliği (EUA) Kurumsal Değerlendirme Programından yeni geçtik. Bu süreç üniversitemiz açısından oldukça başarılı geçti ve dış değerlendirme ile ilgili kurumumuzun cesareti de arttı. Bu nedenle ülkemizde de yeni oluşturulan Kalite Kurulu’nun bu programında, kurumsal değerlendirme sürecinden geçecek ilk üniversiteler arasında yer almak istedik. Bizim açımızdan kalite adına önemli bir yeni süreç daha başlamış oldu" dedi.
İki ay süren titiz bir çalışma ile raporun hazırlandığını söyleen Rektör Özer, "Bu süreçte büyük emek veren çalışma arkadaşlarım Prof. Dr. Hamza Çeştepe, Prof. Dr. Hasan Gerçek, Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel, Prof. Dr. Taner Bayraktaroğlu, Prof. Dr. Hale Sayan Özaçmak, Prof. Dr. Ali Azar, Prof. Dr. Sevim Çelik, Yrd. Doç. Dr. Tevfik Cem Akalın, Yrd. Doç. Dr. İlker Kömürcü, Genel Sekreter Ertuğrul Karalar ve Strateji Geliştirme Daire Başkanı Hüseyin Onan’a şükranlarımı sunuyorum. Sürecin hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.