Kimya, fizik, yer ve çevre bilimleri ve yaşam (Biyoloji ve Tıp Bilimleri) alanındaki uluslararası araştırmaların kayıtlarını tutan Nature Index’in kayıtlarına göre Bülent Ecevit Üniversitesi, yer ve çevre bilimleri alanında gerçekleştirilen uluslararası araştırma makalesi sayısına göre sıralamada Türkiye 5’incisi oldu.
BEÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Nature Index Doğa ve İnsan Bilimleri ilgili konularda dünyanın en saygın 68 bilimsel dergisinde yayınlanan makaleleri taramaktadır. Bu bakımdan böylesi önemli bir kuruluşun listesinde fakültemiz bölümlerini içine alan Yer ve Çevre Bilimleri alanında Türkiye 5. konumunda bulunmamız bizler için gurur vericidir. Bu başarıda, son yıllarda fakültemiz laboratuvar altyapısına yapılan yatırımların, aramıza katılan genç ve dinamik yerli ve yabancı öğretim elemanlarının yarattığı ivmelenmenin büyük katkısı bulunmaktadır. Bu ivme devam ettiği sürece yakın bir gelecekte gerek ülke sıralamasında gerekse de uluslararası sıralamada çok daha üst sıralarda yer alacağımız inancındayım. Bu başarının yakalanmasında bizlere her zaman destek olan Rektörlüğümüze ve sağlanan imkanların hakkını vererek söz konusu çalışmaları gerçekleştiren değerli akademisyenlerimize teşekkürü bir borç biliyorum” dedi.
Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mahmut Özer ise yaptığı açıklamada; “Nature Index’in listesi incelendiğinde Yer ve Çevre Bilimleri alanında Türkiye’den sadece 12 üniversitenin listeye girebildiği görülmektedir. İnsan yaşamını yakından ilgilendiren bir alanda dünya listelerine girebilmek gerçekten çok önemli bir başarıdır. Yaptığımız yatırımların sonuçlarını görmeye ve koyduğumuz hedeflere bir bir ulaşmaya başladık. Bülent Ecevit Üniversitesi ismi artık her alanda görünür olmaya, açıklanan her listede yer almaya başladı. Bundan büyük memnuniyet duymaktayım. Ancak biz hedeflerimizi sürekli güncelliyoruz. Hedeflerimize ulaştıkça onları revize etmekte ve kendimize yeni hedefler koymaktayız. Bu vizyonla ülkemiz ve şehrim için daha çoğunu yapmak ve üniversitemizin ismini daha yükseklere taşımak için çalışmalarımızı aralıksız sürdürmekteyiz. Bu vesileyle, Yer ve Çevre Bilimleri alanında üniversitemizin isminin dünya listelerinde yer almasını sağlayan tüm akademisyenlerimize teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.