Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, 24.Sinyal İşleme ve İletişim Uygulamaları Kurultayı’na katkılarından dolayı BEÜ adına işadamı Davut Acar’a plaket takdim etti.
Bu yıl 24. Düzenlenen Sinyal İşleme ve İletişim Uygulamaları Kurultayı BEÜ’nün ev sahipliğinde Zonguldak’ta gerçekleştirildi. Türkiye’nin çeşitli illerinden çok sayıda davetlinin katıldığı kurultayda, sinyal, görüntü, video ve ses işleme, iletişim uygulamaları ile bilgisayarda görü ve örüntü tanıma gibi alanlarda teori ve uygulamaya yönelik araştırma sonuçları sunuldu.
Kurultaya katkı Zonguldak’tan katkı veren iş adamı Davut Acar, BEÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu’nu ziyaret etti.
Uluslararası organizasyona destek veren Acar’a plaketini ve teşekkür belgesini takdim eden Kutoğlu, “Uluslararası bir etkinlik gerçekleştirdik. Sinyal işleme ve iletişim kongresinde 680 katılımcı vardı. Ve çok önemli bir kongreydi. O kongreye biliyorsunuz Türkiye’nin dev şirketleri sponsorluk yaptı. Bu sponsor şirketlerinin yanına bir de bölgemizden tek bir firma koydu. Hakikaten diğer firmalara eş değer bir katkı yaptı. O bakımdan huzurlarınızda firmanın genel müdürü Davut Acar’a çok teşekkür ediyorum. Yaptıkları katkılardan dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz. Rektörümüz Mahmut Özer’in kendisi için hazırlatmış olduğu plaketi takdim ediyorum” dedi.
Plaketi ve teşekkür belgesini alan Acar ise “Keşke Zonguldak’ta bir tek bizim firmamız değil bütün Zonguldaklı iş adamlarının katılması destek vermesi lazımdı. Sadece üniversite değil, diğer kurumların da eğitim kurumları olsun yardım kurumları olsun bunlara destek verilmeli. Bir de Zonguldak’a gelen bürokratların sürgün geldiklerini söyleyerek Zonguldak’ı hakir görmemesini istiyorum. Zonguldak adına bir şeyler yapılsın” diye konuştu.