Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer İbn-i Sina Kampüsü’nde inşaası devam eden Sosyal Tesis kompleksinde incelemelerde bulundu.
Yüklenici firmanın da hazır bulunduğu incelemeye Rektör Yardımcıları Prof. Dr. K. Varım Numanoğlu, Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, BEÜ Genel Sekreteri Ertuğrul Karalar, genel sekreter yardımcıları ve ilgili daire başkanları katıldı. Çalışmalarda sona gelinen inşaat hakkında yüklenici firmadan ayrıntılı olarak bilgi alındı. BEÜ İbn-i Sina Kampüsü her geçen gün büyümesine hızla devam ediyor. Daha önce Tıp Fakültesi ve Uygulama ve Araştırma Hastanesi ve Zonguldak Sağlık Yüksekokulu ve Ahmet Erdoğan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (AESHMYO)’nu bünyesinde barındıran kampüse son yıllarda çok önemli yatırımlar yapıldı. 2012 yılında Hacı Mevlüt Hamzaoğlu ve Hacı Sabahat Hamzaoğlu Okul Öncesi Eğitim Merkezi hizmete alındı. 9000 m2 kullanım alanı olan Diş Hekimliği Fakültesi binası hızla tamamlanarak Şubat 2014 yılında hizmete girdi. Son olarak toplam inşaat alanı 4 bin 400 metre kare olan Karadeniz bölgesinin en önemli merkezlerinde birisi olan Kanser Tanı ve Araştırma Merkezi 2015 yılında hizmete alınmıştı.
Sosyal Tesisin İbn-I Sina Kampüsünde çok önemli bir işlev göreceğini belirten Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer şunları söyledi:
“İbn-i Sina kampüsümüz yaptığımız yatırımlarla son yıllarda çok önemli değişime ve büyümeye tanık oldu. Bu yatırımlarımız aynı hızla devam ediyor. Tesisin geldiği aşamadan memnunuz. Artık sona yaklaştık. Oluşacak kompleks İbn-i Sina kampüsüne önemli bir değer katacak ve ihtiyaçları giderecek. Üniversitelerin eğitim olanaklarına ek olarak Üniversite kampüsünün, kampüsü oluşturan yapıların mekansal nitelikleri öğrencilerin seçimlerini oluşturmasında ana etkenlerden biri ve eğitimin simgesi konumundadır. İçinde bulunduğumuz Sosyal Tesis Kompleksi bu açıdan önemli bir ihtiyacı gidermiş olacak. Sosyal Tesis Kompleksinde öğrenci ve personel yemekhaneleri, kütüphane ve etüd merkezlerinin haricinde öğrenci kulüp odaları, toplantı salonları, kafeterya ve kitabevi gibi birimler yer alacak. Ayrıca PTT, kuaför, kargo, laundry ve banka hizmetlerinin verilebileceği alanlar da mevcut. Çok önemli oranda tamamlanmış olan kompleksin bir an önce tamamlanarak hizmete girmesini istiyoruz. Kompleksin iç dizaynında kullanılacak malzemeler için gerekli çalışmaları yaptık. Tesisimiz çok yakında hizmete girecek."