BEÜ Mühendislik Fakültesi ile Türkiye’nin önde gelen vitrifiye firmalarından olan Çanakcılar Seramik San. Tic. A.Ş. Üniversite-Sanayi işbirliğinin en önemli ayaklarından biri olan Ar-Ge projeleri üretilmesi konusunda birlikte çalışma kararı aldı.
Bu kapsamda, başlangıç olarak Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Nazım Kunduracı "İleri Seramik Malzemeler" konusunda, Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Gökhan Bayar ise "Endüstriyel Robotik-Otomasyon" konusunda Çanakçılar A.Ş.’ye Ar-Ge proje danışmanlığı yapacaklar.
Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Ülkemiz ve Üniversitemiz stratejik hedefleri doğrultusunda bir süre önce Fakültemiz bünyesinde bir Ar-Ge Komisyonu oluşturmuştuk. Daha önce basına da yansıdığı üzere bu komisyonumuzla birlikte yöremizdeki sanayi tesislerini ziyaret ederek onların sorunlarını dinlemeye ve birlikte çalışabilme noktasında karşılıklı görüş alışverişinde bulunmaya başlamıştık. Bu ziyaretlerimizin Çanakcılar Seramik A.Ş. gibi önemli bir sanayi kuruluşu ile somut bir noktaya ulaşması bizleri gerçekten çok mutlu etti. Çanakcılar şirketi yöneticilerine sıcak yaklaşımları dolayısıyla Öğretim Üyelerimiz Yrd. Doç. Dr. Nazım Kunduracı ve Yrd. Doç. Dr. Gökhan Bayar’a da özverili çalışmalarından dolayı teşekkürü bir borç biliyorum. Mühendislik Fakültesi olarak kentimiz ve ülkemiz ekonomisine katkı sağlama çabalarımız bundan sonra da aralıksız devam edecektir” dedi.
“Çok güçlü laboratuvar altyapıları oluşturduk”
Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Mahmut Özer de yaptığı açıklamada “Mühendislik Fakültesi bünyesinde çok güçlü Laboratuvar Altyapıları oluşturduk. Ayrıca bu Fakültemizin Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden ve Dünyanın çeşitli ülkelerindeki üniversitelerden yetişmiş nitelikli insan kaynağı da mevcut. Bunun neticesinde bu laboratuvarlarda bir yandan ülkemizin dört bir köşesine ve hatta yurtdışına laboratuvar ve analiz hizmetleri verilirken, bir yandan da yabancı üniversitelerden araştırmacılarla ortak araştırmalar gerçekleştirilmektedir. Son olarak yöremizde kurulu ve kendi alanında ülkemizin en önemli firmalarından biri olan Çanakcılar Seramik A.Ş. ile birlikte Ar-Ge çalışmaları yapılacak olması, attığımız adımların karşılığını görmek bakımından bizleri son derece mutlu etmiştir. Ülkemizin ekonomik gelişimi ve milletimizin refahı bakımından bu tür üniversite-sanayi işbirlikleri son derece önem taşımaktadır. Üniversitemiz bu anlamda sanayi kuruluşlarımızla işbirliğine her zaman açıktır. Ümit ediyorum ki Çanakcılar A.Ş. ile sağlanan bu güzel birliktelik diğerleri için de örnek olacaktır. Bu vesileyle, bu ortamı sağlayan Mühendislik Fakültesi mensuplarımıza ve Çanakacılar Seramik A.Ş.’ye ülkemiz ve milletimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.