Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Kaymakamlık, Belediye, Garnizon Komutanlığı, İlçe Emniyet ve Milli eğitim Müdürlüğü koltuğuna çocuklar oturdu.
Çaycuma Kaymakam Serkan Keçeli’nin koltuğuna oturan Gemiciler Ortaokulu 6’ncı sınıf öğrencisi Sıla Akçaalan, Kaymakam olarak gelecek yıl yapacağı projeler hakkında bilgi verdi. Minik Kaymakam Akçaalan, “Bu yıl ‘Çaycuma Okuyor’ projesi kapsamında birçok okulda kütüphaneleri yeniledik. Gelecek yıl ‘Çaycuma Bilimle Buluşuyor’ projesi ile okullarımızdaki tüm fen laboratuvarlarını yenilemeyi düşünüyoruz” dedi.
Gemiciler orta okulu öğrenciler ise küçük Kaymakam’dan okullarındaki bilgisayar, yemekhane sandalyeleri, Atatürk büstü, okul kameraları ve bahçenin yenilenmesi konusunu görüşmek üzere randevu talep ettiler.
Çocukların bayramını kutlayan ve çeşitli hediyeler takdim eden Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli ise tüm köy ler,n oyun parklarına ihtiyacı olduğunu söyledi. Keçeli konuşmasında “Kö sayısı fazla olduğundan, her köyün parka kavuşması biraz zaman alacak. Çocukluğun yaşanması için komşu çocukları ile sokakta oyun oynamanın gerektiğine inanıyorum. Bilgisayar ve tablet başında geçen zamanı oyun olarak görmüyorum” dedi.
Garnizon Komutanı Yüzbaşı Selçuk Özen’i makamına Çaycuma Koleji 4. Sınıf öğrencisi Bersun Türkyılmaz oturdu. Türkyılmaz, komutanlığın faaliyetleri hakkında öğrencilere bilgi vererek dünya çocuklarının bayramını kutladı.
Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın makamına oturan İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Eyüp Bozacı ise önceki belediye başkanlarına hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Bozacı konuşmasında şunları söyledi; “ Çarşıda başıboş hayvanlar vatandaşlarımıza saldırabilirler. Bu büyük bir risk oluşturmaktadır. Hayvan barınağımız var ancak 2. bir hayvan barınağı yapmayı düşünüyoruz. Okulumuza giderken Sıracevizler Sokak yolunda kaldırım yok. Ev sayısı da oldukça fazla. Acilen bu sokağa kaldırım yapmayı hedefliyoruz. Çarşının en dip noktalarında geri dönüşüm için kullanacağımız cam, plastik ve kâğıt için ayrı kovalar koyacağız. Fabrikalarımızı filtre takmaları konusunda uyaracağız. Eğitim için okullarımızı ziyaret edeceğiz. Duyduğuma göre okulumuzun otopark sorunu var bunu da çözeceğiz.”
Koltuğun asıl sahibi Bülent Kantarcı, okul yollarını denetlediklerini ifade ederek, Çaycuma’nın hızla geliştiğini anlattı. Kantarcı konuşmasında şu sözlere yer verdi; “çok hızlı bir şekilde okulunuza özel bir yol yapacağım. Çaycuma hızlı gelişiyor. Bunun için eleman sayımızı artırmaya çalışıyoruz. Her bölge çalışma bekliyor. Ambalaj atık konusunda da toplumu bilinçlendirip, faaliyetler yapmak üzere odaklandık. Günde 2 bin kilo ambalaj atığı topluyoruz. Bu sayede 10 kişi iş sahibi oldu. İlçemize doğal gazı getirdik, Çaycuma’mızın havasını tertemiz yaptık. Gelecek kuşaklar için bu dünyayı kirletmememiz lazım. Çocuklarımızı belediye başkanlığına hazırlamak için eğitelim. Bilim merkezi için proje çalışması yapacağız. Çocuklarımız bilimi deneyerek öğrenecek. Gençlere başarılar diler en kısa sürede büyüyüp memleketimizin hizmetine girmelerini istiyoruz.”
Kantarcı makam değişikliği anısına öğrencilere çeşitli hediyeler takdim etti.
İlçe Emniyet Müdürü Seyfi Ömer Paça’nın makamına İzem Burcu Alagöz oturdu. Alagöz, Çaycuma’daki emniyet tedbirleri ve çalışmalar hakkında bilgi vererek, okullardaki güvenliğin arttırılması talimatını verdi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir’in makamına oturan Barbaros Kutlutaş 8’nci sınıf öğrencisi Damlanur Taner, bir eğitimci olarak tüm öğrencilerin bayramını kutladı. Taner “Mutlu huzurlu ve başarılı nesillerle yetiştirmek birinci hedeflerim arasında. Çaycuma’da sanat veya sosyal faaliyetler ilgilenen çocukların okuldaki başarılarının düşük olduğuna dahi yanlış bir kanı var. Ben milli eğitim müdüresi olarak bu algıyı değiştirmek için çaba sarf edip, sosyal faaliyetleri teşvik amacıyla çocuklara ödüller vererek onura etmek istiyorum. Zaten TEOG 8. sınıf öğrencilerine oldukça stres yaratıyor. Sınavda başarılı sonuç alanları ödüllendirmek için gezilere götürmek istiyorum. Ayrıca okul çevresindeki yolların trafik ve yol güvenliği çok önemli” dedi.
Makamlara oturan öğrenciler belli süreliğinede olsa büyük bir seviç yaşadı.