Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Ak Parti Kadın kolları tarafından Şehit anneleriyle Anneler Günü dolayısıyla bir araya geldi. Etkinlikte konuşan Ereğli Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ilçe Şube başkanı Mehmet Ali Demirdüğer, " Eğer Türkiye Cumhuriyeti Devleti Devlet Övünç madalyası veriyorsa, altı bakır üstü altın olmasın. Her tarafı altın olsun ki, onu biz daha onurla taşıyabilelim" dedi.
Ereğli Ak Parti Kadın kolları başkanlığı tarafından ilçede ki Şehit aileleri ve anneleri ile ’Anneler günü’ etkinliğinde bir araya geldi. Şehitler için okunan Kur’an-ı Kerim sonrasında konuşan Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Şengül Albayrak, herkesin vatanı için bir şeyler yaptığını, ancak şehit ailelerinin bu vatan için çocuklarını, babalarını, kardeşlerini verdiğini, dünya içerisinde en onurlu kişilerin şehit aileleri ve gazilerin olduğunu söyledi.
Daha sonra söz alan Ereğli Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ilçe Şube başkanı Mehmet Ali Demirdüğer, şehit annelerinin anneler gününü kutladığı konuşmasında, kendilerine verilen övünç madalyasının altının bakır üstünün altın yerine tamamının altın olmasını istediğini ifade etti. Demirdüğer konuşmasında "Bizim acılarımız var. Acılarımız üzeri küllenmiş şekilde duruyor ama, yel estiğinde savruluyor ve acılar yeniden ortaya çıkıyor. Bunları halletmek önce siyasetten ardından iktidardan geçiyor. Biz iktidarımıza şunu söylüyoruz. Biz 2013 yılında çıkarttığınız yasayla bir çok şehit ailesinin yüzünü güldürdünüz. Şimdi yeni bir yasa çıkarttınız, bu yasayla da istihdam sağladınız. Allah sizden razı olsun diyorum. Ama yetti mi? Yetmedi. 300 lira ile, mesele para mevzu değil ama, 300 ila 700 lira arasında şehit aileleri maaş alıyor. Madalyamız var. Kendisi bakır üzeri altın. Bunun değişmesini istiyoruz. Eğer Türkiye Cumhuriyeti Devleti Devlet Övünç madalyası veriyorsa, altı bakır üstü altın olmasın. Her tarafı altın olsun ki, onu biz daha onurla taşıyabilelim. Dünya da bir tek bizim olduğunu gösteren. Biz Amerika’dan aşağıda mıyız? Biz İsrail’den aşağıda mıyız? Biz Yunanistan’dan aşağıda mıyız? İnşallah bunları gerçekleştirir, bir de şehit ailelerine verilmiyor. Bunu da arz etmek istiyorum" dedi.
Ereğli Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ilçe Şube başkanı Mehmet Ali Demirdüğer, konuşmasının ardından kendilerine etkinliği düzenleyen Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Şengül Albayrak’ a plaket takdim etti.
Etkinlikte son konuşmayı yapan Ak Parti Ereğli ilçe başkanı Fatih Çakır’da kendisinin Kıbrıs gazisinin oğlu olduğunu, şehit ailelerinin ve gazilerin her zaman her konuda kendisine ulaşmalarının yeterli olacağını ve elinden geleni yapmaya hazır olduğunu söyledi.
Oğlu Jandarma Komando Er Hüseyin Bıçak’ı 1993 yılında Diyarbakır Şanlıurfa yolunda şehit veren anne Yüksel Bıçak’ın okuduğu asker şiiri etkinliğe katılanları duygulandırdı.
Düzenlene etkinlik yemek duası ve hediye takdiminin ardından sona erdi.