Demokrasi nöbetinde Devrekliler tek yürek, tek vücut oldular
15 Temmuz günü darbe kalkışması nedeniyle Zonguldak’ın Devrek ilçesinde vatandaşlar ve ilçe protokolü tek yürek, tek vücut olarak ülkenin bölünmezliğini bir kez daha ön plana çıkardılar. Akşam namazının ardından düzenlenen ve Cumhuriyet Alanında organize edilen Demokrasi nöbetinde ilçe protokolü ve yüzlerce Devrekli bir araya geldi. Demokrasi nöbeti programına Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlanırken, ilçe Müftüsü Mahmut Çakır tarafından yapılan dualar ile program devam etti.
Yüzlerce kişinin ve ilçe protokolünün hazır bulunduğu programda konuşan Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, "Ülke olarak Güneydoğuda terör olayları ile sıkıntılı günler yaşarken, bu konuda hemen hemen her gün şehit gazi haberleri alırken, 15 Temmuz akşamı darbe teşebbüsü ile karşılaştık hepimize geçmiş olsun. Demokrasiye inancı olmayan, millet iradesini hiçe sayan, asker kılığına girmiş terörist bir grup tarafından darbe teşebbüsünde bulunuldu. Askere, Polise, Mite, TBMM’ne ve vatandaşa saldırabilecek, öldürebilecek cani ruhlu olduklarını hep birlikte izledik. Emniyet ve vatandaşlarımız, cemaatçi bu terörist grupla ölümüne çatıştılar, Yaralandılar, şehit oldular, ama beklemediğimiz düşmanı durdurdular. Halkına, vatandaşına kurşun sıkan sözde vatanseverleri lanetle kınıyorum. Ülkemizin bekâsı, demokrasimizin devamı uğrunda tankların önüne gövdelerini koyan, canlarını veren demokrasi şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyorum. Vatanımız uğrunda, canlarını veren tüm şehitlerimizi rahmetle ve saygıyla anıyorum. Mekanları cennet olsun Ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Şuan burada hep birlikte olmamızı, yaşamımızı şehitlerimize borçluyuz. Bizler, seçimle sizlerin oylarıyla bu görevlere geldik. Yaptığımız icraatlarda hesabını veremeyeceğimiz hiçbir konu yoktur. Alnımız ak, başımız dik. Ben, 27 Mayıs ve 12 Eylül ihtilallerini yaşadım. O dönemlerde halkımız sindirilmiş durumda tepki verememişti. Ama 15 Temmuz’da olay çok farklı oldu. Darbeye ilk karşı olan Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız, Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın istemleri ile meydanlara indik siyasi partilerimizin liderlerinin de destekleriyle oluşan karşı tepki tankların önüne gövdelerini koyan halkımız sayesinde bu darbe girişimi sonuçsuz kaldı tekrar, hepimize geçmiş olsun diyorum. Allah, Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ı başımızdan eksik etmesin. Bir ve beraber olunca neler olabileceğini dünyaya gösterdik. Bir olalım, diri olalım. Allah, birlik ve beraberliğimizi bozmasın, bozmak isteyenlere de fırsat vermesin bizlere, bir daha böyle acılı günler yaşatmasın” dedi.
Devrek Kaymakamı Yakup Güney ise "Geçen birkaç gün içerisinde ülkemiz tarihinin en hain terör girişimlerinden biriyle karşı karşıya kalmıştır. Tüm Milletimize geçmiş olsun. Şehitlerimizin ruhu şad olsun. Allah memleketimize bir daha böyle felaketler yaşatmasın. Şunu herkes öğrendi ki uçakların, tankların, silahların; milletin ve milletin egemenliğinin önünde durması mümkün değildir. Millete rağmen bu ülkede gerçekleştirilecek her şey başarısızlığa mahkumdur. O gün bir destan yazıldı. Bu ülke milletinin; tankın, tüfeğin önünde durduğu, geçit vermediği, gövdesini siper ederek bu hayasızca akını durdurduğu, sizler gibi meydanlara çıkarak demokrasisine ve milli iradesine sahip çıktığı bu destanı asla unutmayacaktır. Tüm demokrasi şehitlerimizi tekrar rahmetle anıyorum. Milletimizin başı sağ olsun” dedi.
Düzenlenen Demokrasi nöbeti programına; Devrek Kaymakamı Yakup Güney, Garnizon Komutanı Personel Üsteğmen Yıldırım Yörük, Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, AK Parti İlçe Başkanı Serdar Kelebek İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Serkan Koparan, İlçe Emniyet Müdür Vekili Ferdi Kuyu, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri ile çok sayıda vatandaş hazır bulundu.