Devrek METEM tarafından Mezuniyet Töreni ve Geleneksel Pilav Günü gerçekleştirildi.
Zonguldak’ın Devrek ilçesindeki bulunan Devrek Anadolu Teknik Lise, Teknik Lise, Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Müdürlüğü (METEM) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 19. gerçekleştirilen “Mezuniyet Töreni ve Geleneksel Pilav Gününde protokol ve veliler bir araya geldi.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasın ardından başlanan programa törene ilişkin konuşan METEM Müdürü Recep Kıysın şöyle dedi:
"İlk olarak Devrek Meslek Lisesi, sonra Devrek Çok Programlı Lisesi ve bugün de Devrek Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi olarak okulumuz, şu anda içinde bulunduğumuz. “19. Geleneksel Mezuniyet Töreni ve Pilav Günü”müzde, bir kere daha sizlerle birlikte olmanın sevincini yaşıyoruz. Bir sevincimiz de bugün 186 gencimizi, gerekli donanımlarını kazanmış, mesleki bilgiyi ve meslek etiğini almış bir şekilde hayata uğurlamamızdır. 4 yılda kazandıkları donanımla, hepsi birer teknisyen, birer usta ve sanatkâr oldular. İmkân verildikleri, desteklendikleri ve yüreklendirildikleri takdirde başarılı olacaklarından hiç şüphem yoktur. Bu doğrultuda okulumuz, önümüzdeki yıllarda binlerce meslek elemanı daha yetiştirmeye devam edecek, hem ilçemizin hem de ülkemizin teknik eleman ihtiyacını karşılamada pay sahibi olacaktır. Bu manada eğitim-öğretim faaliyetlerimizde, büyük özveri ve fedakârlıkla çalışan tüm ekibime yürekten teşekkür ediyorum. Sevgili gençler, sizlere önünüzdeki uzun yolda başarılar diliyorum. Mutlu ve sağlıklı bir yaşam sizlerle olsun. Ola ki karşınıza herhangi bir zorluk çıkarsa asla pes etmeyin. Dibe vuran sağlam bir topun, tekrar nasıl zıpladığını, yükseldiğini hatırlayın. Sizlere güveniyorum. Dileğim sizleri başarılı ve kazançlı görmektir. Sizlere hayat sınavında başarılar diliyorum. Alnınız da, yolunuz da açık olsun arkadaşlar. Desteklerini bize daima hissettiren okul aile birliği üyelerimize, bu programın hazırlanmasında emeği geçen, tüm idareci, öğretmen ve öğrencilerime, bu çocukların yetiştirilmesinde büyük paya sahip velilerimize ve programımıza göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı siz değerli misafirlerimize teşekkür ediyor, iyi eğlenceler diliyor, saygılarımı sunuyorum."
Programın ardından okula maddi destek sağlayan Sevim Ekim’e Kaymakam Yakup Güney tarafından teşekkür plaketi verilirken, Okul Aile Birliği Başkan ve Yönetim Kurulu Üyelerine de okula sağladıkları çeşitli desteklerden dolayı teşekkür plaketi takdim edildi. Düzenlenen mezuniyet programına; Devrek Kaymakamı Yakup Güney, Garnizon Komutanı Personel Üsteğmen Yıldırım Yörük, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cihan Turan, Devrek TSO Başkanı Ertan Civak, İlçe Özel İdare Müdürü İlyas Açık, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı