Türkiye Emekliler Derneği (TÜED)Kdz. Ereğli Şubesi 2. Başkanı ve Köseler Mahallesi Muhtarı Saip Erarslan, Toplu Konut İdaresi (TOKİ)tarafından ilçede yapılacak konut sayısının 334’ten 550’ye çıkarılmasını istedi.
TÜED Kdz. Ereğli Şubesi 2. Başkanı ve Köseler Mahallesi Muhtarı Saip Erarslan, ilçeye TOKİ tarafından yapılması planlanan konut sayısının 334’ten 550’ye çıkarılmasını istedi. TOKİ’ye ödeme yapılırken emeklileri dikkatli olmaları konusunda uyaran Erarslan, simsarların tuzağına düşülmemesini istedi. Erarslan konuşmasında " Şu anda derneğimize üye olan tüm emeklilerimizin beklentisi TOKİ evleridir. Yaklaşık 2 ay önce 334 dairenin TOKİ tarafından kura çekimi yapıldı. Bu sayıyı 550 daireye çıkartma konusunda gayretlerimiz devam ediyor. Önümüzdeki günlerde arsaların TOKİ’ye devri söz konusu olacak. İnşallah dairelerin yapımına en kısa sürede başlanacaktır. TOKİ’den daire çıkan emeklilerimizi buradan sizlerin aracılığınız ile uyarmak istiyorum. Piyasada bu konu ile ilgili çok simsarlar var. Emeklilerimiz şunu bilsinler; ne emekliler derneğimiz nede TOKİ telefonla kendilerini arayıp şahıs hesabına para yatırmasını istemezler. TOKİ’den kendisine daire çıkan emeklilerimiz ödemelerini TOKİ’nin resmi hesabına yatırabilirler. Bunun dışında gelen telefonlara inanmasınlar ve paralarını kaptırmasınlar. Ben Kdz. Ereğli ilçesindeki emeklilerimize TOKİ aracılığı ile konut sahibi olmaları noktasında verdikleri desteklerden dolayı Zonguldak Milletvekilimiz Faruk Çaturoğlu, Kdz. Ereğli Belediye Başkanımız Hüseyin Uysal, Belediye Başkan Yardımcısı Esra Alpago ve AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır beyefendiye çok teşekkür ediyorum. İnşallah ilçede talep eden tüm emeklilerimiz TOKİ’den ev sahibi olurlar. Bunun için Türkiye Emekliler Derneği Kdz. Ereğli Şubesi olarak çalışmalarımız devam edecek” dedi.
Yaşlılar haftasını da kutlayan Erarslan, dernek olarak her gün her saat yaşlıların yanında olduklarını söyledi. Erarslan Yaşlılar Haftası ile ilgili olarak şu sözleri sarf etti; “Yaşlılar haftası hem hüzünlü hemde güzel ve mutlu olunacak bir hafta. Bizlerde artık yavaş yavaş yaşlı olmaya başladık. Yaşlılar bizim Türkiyemizin çimentosudur. Onlar bizlerin profesörü, doktoru, uzmanı, bilimsel konularda kendilerini geliştirmiş büyüklerimiz. Hasta olanlarına Allah’ü tealadan acil şifalar diliyorum. Ölen büyüklerimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Şu anda hayatta olan büyüklerimize de sağlıklı, mutlu, huzurlu ve uzun bir ömür diliyorum. Türkiye emekliler Derneği Kdz. Ereğli Şubesi olarak hergün her saat konumuz gereği yaşlılarımız ile sürekli bir aradayız. Bizler yaşlılarımıza ne kadar saygı ve hürmet gösterirsek, yarın bizde yaşlı olduğumuzda geleceğin gençlerin saygı ve hürmet görürüz. Yaşlılarımızla ilgili ne kadar güzel sözler söylesek yetersiz kalır.”
Konuşmasında Camiler ve din Görevlileri Haftasını da kutlayan Erarslan, camilere ve din görevlilerine her zaman saygı duyulup sahip çıkılmasını istedi. Erarslan konuşmasında “Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından81 il, ilçeleri, belde ve köylerinde Camiler ve din Görevlileri Haftası kutlanıyor. Bu gün camilerimiz Allah’ü tealanın evleridir. Camiler ve mescitlerin insanlarımızın buluşma mabetleridir. İnsanlar hüzün yada mutluluklarını camilerde giderirler. Camii’ye gitmek demek Allah’ü tealaya yaklaşmak demektir. Camilerimize imar ve tadilatı noktasında ne kadar çaba gösterirsek, camilerimizi ne kadar seversek Allah’ü tealada bizlerden o derece memnun olur, Peygamber Efendimiz Sallallahü Aleyhi Vesellem Efendimiz ’de bizden o kadar razı olur. O neden camilerimize her yaşta, hangi mevki ve makamda olursak olalım Camilerimize evimizden öncelikli olarak saygı duymak zorundayız. Ben bu vesile ile camilerimizin imarı ve tadilatı başta olmak üzere onlarla ilgilenen yakın camii cemaati ve hoca efendi arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Türkiye Emekliler Derneği Kdz. Ereğli Şubesi ve yönetim kurulumuz adına Camiler ve Din Görevlileri haftasını can-ı gönülden kutluyorum. Bu gün dinimiz İslamla ilgili ne bilgi öğreniyorsak din görevlisi imamlarımız sayesindedir. Din görevlilerimize vazifelerinde samimiyet diliyorum. Her zaman halkın içerisinde, halkla kaynaşmalarını temenni ediyor ve görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.
TÜED Kdz. Ereğli Şubesi 2. Başkanı Erarslan, emeklileri her türlü sorun ve talepleri konusunda kendilerine başvurmaları halinde yardımcı olmaya hazır olduklarını iletti.