Eğitim kalitesini ve bölüm çeşitliliğini hızla artıran Bülent Ecevit Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği ile mühendislik alanına önemli bir katkıda bulunacak.
2016-2017 akademik yılında Bülent Ecevit Üniversitesi(BEÜ) bünyesinde eğitim vermeye başlayan Bilgisayar Mühendisliği bölümü öğrencileri bilgi teknolojilerinin son derece önemli olduğu çağımızda büyük çalışmalar yapmaya hazırlanıyor. Altmış öğrenciyle eğitim hayatına başlayan bölümün hedefi, bilimsel araştırma ve projelerle ulusal ve uluslararası arenada söz sahibi olmak.
Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde eğitimlerine devam eden öğrenciler Bülent Ecevit Üniversitesi’nin mühendislik eğitimi konusunda Türkiye’de üst sıralarda yer aldığını belirterek alacakları eğitimle büyük hedefler taşıdıklarını söylediler. BEÜ’nün laboratuvar altyapı olanaklarının çok iyi olduğunu ve laboratuvarlara ulaşma konusunda ise kendilerine büyük kolaylıklar sağlandığını söyleyen öğrenciler yapılan yatırımlar ve sağlanan destekler için BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer’e teşekkür ettiler.
Eğitim öğretimin başlamasıyla öğrencilerin ilk günden itibaren heyecan ve hevesle derslerine devam ettiklerini belirten Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Erkan Çetiner şunları söyledi:
“BEÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 60 öğrenci ile başladığı eğitim hayatına büyük hedeflerle devam ediyor. Öğrencilerin üniversitemize, şehrimize alışması için her türlü olanağı sunuyoruz. Zaman zaman öğrencilerimizle gruplar halinde görüşüp gerekli çalışmaları yürütüyoruz. Fakültemizin vermiş olduğu ders müfredatı ile mezun olacak öğrenciler kendi mesleklerini icra edebilmenin yanında, istedikleri takdirde akademik kariyerlerine de devam edebilecekler. Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer’e bölümümüzün açılmasından itibaren gösterdiği ilgi ve destek için teşekkür ederiz.”
BEÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Şenol Kutoğlu: “Bilgisayarlar ve bilgi teknolojileri günümüzde hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir. Ülkelerin kendi kendilerine yetebilmeleri ve ekonomik gelişimlerini sürdürebilmeleri için ileri teknoloji ürünler geliştirebilmeleri ve en önemlisi bu ürünleri geliştirebilecek insan kaynağı yetiştirebilmeleri gerekmektedir. Bu sebeple söz konusu alanda Bölüm açılması 2013 yılından bu yana stratejik hedeflerimiz arasındaydı. Üniversite olarak biz de bu stratejik hedefler doğrultusunda kaliteye de büyük önem vererek Mühendislik Fakültemiz’de ileri teknoloji alanında yeni bölümler açarak ülkemiz insan kaynağı ihtiyacını karşılama gayreti içerisindeyiz. Bu sebeple Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer’e fakültemize sağladığı destekler için teşekkür ederim. Çalışmalarına özveriyle devam eden tüm öğretim elemanlarımıza ve öğrencilerimize başarılar diliyorum.” dedi.