Biga Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün düzenlediği ’En Güzel Çiçekli Balkon’ yarışması sona erdi.14 yarışmacının katıldığı en güzel çiçekli balkon yarışmasında Recep Korkmaz’a ait balkon birinci seçildi.
Dereceye giren ilk üç yarışmacıyı Biga Belediye Başkanı İsmail Işık makamında altın ile ödüllendirdi. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nden beş kişilik heyetin oyları ile belirlenen birinci Recep Korkmaz balkonun düzenlemesinin kendisine ait bakımının ise eşine ait olduğunu söyledi.
Korkmaz yaptığı açıklamada: " Sakız sardunyası, begonya, diken çiçeği, sarmaşık gibi 20’den fazla çiçeğin bulunduğu balkonumuz vatandaşlar tarafından ilgi çekiyor. Yıllardır çiçek hastalığımız sürüyor. Çiçekçileri her hafta takip ederim. Çarşamba pazarına çıkmadan seralardan çiçekleri alır balkonuma koyarım. Belediyemizin yarışma açtığını duyunca başvuruda bulundum. Dereceye gireceğimi tahmin ediyordum. Çok mutluyum" dedi.
Biga Belediye Başkanı İsmail Işık ise " Yarışmada bitkilerin çeşitliliği, bakımı, ferahlığı, malzemelerin uyumu, temizliği gibi noktalara dikkat edildi. Balkonların daha derli toplu olması amacı ile yarışma düzenledik. Yarışmanın birincisi Recep Korkmaz, ikincisi Şennur Dedeoğlu ve üçüncüsü Zeynep Bayır’ı ve yarışmaya ilgi gösteren tüm katılımcılara teşekkürlerimizi sunuyoruz" diye konuştu.