Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Sekreteri Hakkı Arslan, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesinde madencilerle bir araya geldi.
Sabah vardiyasında ocağa inen ve ocaktan çıkan işçilerle bayramlaşan Arslan, madencileri son gelişmeler hakkında bilgilendirdi. 27 Haziran 2016 tarihinde yapılan Başkanlar Kurulunda alınan kararları hayata geçinceye kadar eylemlerinin devam edeceğini vurgulayarak 14 Temmuz perşembe günü Zonguldak Madenci Anıtı’nda yapılacak basın açıklamasına tüm madencileri eşleri ve çocukları ile katılmaya davet etti.
Arslan, “TTK Karadon Müessesesinin özelleştirme idaresinden gelen yazı hakkında bilgi verdik. Ve ardından Ankara’ya Enerji Bakanlığı Müsteşarlığının çağrısı üzerine gitmiştik. Orada bizlere özelleştirme konusunda bir karar alınmadığını sadece yeniden yapılanma yönünde ön çalışma taslağı olduğunu söylediler. Fakat, aslında yapılmak istenen Karadon başta olmak üzere TTK ’da özelleştirme faaliyetlerinin apaçık göstergesiydi. Bizler orada Zonguldak, Bartın ve Karabük halkı olarak TTK’nın özelleştirilmesine asla izin vermeyeceğimizi belirttik. Orada iktidarın Zonguldak’tan giden temsilcilerinden sadece biri dışında özelleştirme karşıtı bir söylemde bulunmadı. Daha sonra Türk-İş ile birlikte Çalışma Bakanının katıldığı iftar yemeğine de yine Zonguldaklı bir vekilimiz dışında katılan olmadı. Çalışma Bakanı, Enerji Bakanı ile görüştüğünü ve TTK’nın özelleştirilmesi ile ilgili bir karar ve çalışma olmadığını söylediğini belirtti. Ama biz GMİS olarak 27 Haziran 2016 tarihinde yapılan Başkanlar kurulundaki taleplerimiz hayata geçinceye kadar eylemlerimize devam edeceğiz. Madenci Anıtında 14 Temmuz 2016 tarihinde saat 17.00’de kitlesel basın açılmasını yapacağız. Ben tüm madenci arkadaşlarımı eşleri ve çocukları ile Zonguldak’a bekliyorum. Kurumda çalışan memuru-işçisi, bölgemizdeki esnafını, emekli, işsiz herkesi Zonguldak’a bekliyoruz. Çünkü yapılmak istenenler hepimizin geleceğini etkiliyor. Hepimizin geleceği ile oynanmak isteniyor" dedi