Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde bağlı Gülüç Belediyesi tarafından 2. Geleneksel Sünnet Şöleni gerçekleştirildi.
Gülüç Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Geleneksel Sünnet Şöleni Gülüç Meydanı’nda gerçekleştirildi. Şölen öncesi şölene katkılarından dolayı Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin’e Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş tarafından teşekkür plaketi ile ceylan derisine işlenmiş Türk Bayrağı ve Atatürk’ün resminin bulunduğu tablo hediye edildi. Sünnet şölenine katkılarından dolayı İşadamı Hacıbey ve Yusuf Tanık’a teşekkür plaketi verildi. Plaket töreninde konuşan Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin’in iyi ve kötü günlerinde her zaman yanlarında olduğunu söyledi. Demirtaş konuşmasında “Alaplı Belediye Başkanımız, Nuri abimiz iyi günde kötü günde bize her zaman maddi ve manevi destek verdi. Hiçbir gün eksikliğini göstermedi. Ben sizlerin ve basının huzurunda kendisine teşekkür ediyorum” dedi.
Gülüç Belediyesi ve başkanının her zaman yanındayız”
Alaplı Belediyesi ve şahsı olarak her zaman Gülüç Belediyesi’nin yanında olduğunu belirten Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin ise Başkan Demirtaş’a teşekkür etti. Tekin konuşmasında şu sözlerle sürdürdü “Bundan sonrada Gülüç Belediye Başkanımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Elimizde olan imkanları her zaman Gülüç için seferber edeceğiz. Kendisine bu güne kadar yapmış olduğu başarılı çalışmalardan dolayı da teşekkür ediyorum.”
Plaket töreninin ardından Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş ve beraberindekiler sünnet olan çocukları tebrik etti. Sünnet olan 27 çocuk önce trenle, ardından da at üzerinde davul zurna eşliğinde gezi yaptı.
Sünnet olan çocuklar ve aileleri at gezisinin ardından belediye düğün salonunda düzenlenen mevlide katıldı.
Tek isteğimiz çocuklarımızın ahlaklı ve bilgili bireyler olarak yetişmesi”
Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş burada yaptığı konuşmada sünnet olan çocukları tebrik ederken, ailelerine çocuklarının damatlıklarını da görmeyi nasip etmesini diledi. Göreve geldikleri günden bu yana sosyal faaliyetlere ağırlık verdiklerini belirten Demirtaş, bundan sonraki süreçte de bu tür sosyal faaliyetlere devam edeceklerini söyledi. Gülüç Belediye Başkanı olarak çocuklara çocuklara büyük önem verdiklerini anlatan Demirtaş “Bu gün sünnet olan buradaki evlatlarımızın bizim geleceğimiz. Bu yüzden sizler anne ve babalar olarak çocuklarınızı en iyi şekilde yetiştirmek için onların üzerine nasıl titriyorsanız bizde sizlere bu noktada destek olmaya çalışıyoruz. Onlar yarının Cumhurbaşkanı, Başbakanı, milletvekili, doktoru, mühendisi. O nedenle bu gençlerimiz önemli. Geçtiğimiz günlerde çocuklarımız camilerimizde Kur’an kurslarına başladılar. Bizde onları sevindirmek için erkek çocuklara tişört, kız çocuklarımıza da tülbent hediye ettik. Cumartesi günüde yaz spor okulumuzu açıyoruz. Biz her zaman bu çocuklarımıza destek olacağız, anne baba olarak sizlere destek olacağız. Tek istediğimiz çocuklarımızın ahlaklı, bilgili ve başarılı bireyler olarak yetişmesi. Ben bu vesile burada sünnet olan çocuklarımızı tebrik ediyorum. Ailelerine ve buradaki misafirlerimize katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca sünnet şölenimize katkılarından dolayı değerli işadamlarımız Hacıbey ve Yusuf Tanık’a, Yazıcıoğlu Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanvekili İrfan Yazıcıoğlu’na da teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Yapılan konuşmanın ardından Gülüç Beldesi’nde ki camilerde görev yapan imam hatipler tarafından Kur’an-ı Kerim okunurken, yaz Kur’an kurslarına katılan öğrenci grubu tarafından tekbir, salavat ve ilahiler seslendirildi.
Dua yapmak için kürsüye çıkan Gülüç İbrahim İzmirli Anadolu Lisesi Müdürü Harun Bektaş, Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş’ın beldedeki camilerin bakımları, temizliğinin yanı sıra beldede ki tüm okulların yolu, bahçesi, bakımları ve talep ettikleri ihtiyaçlar noktasında her zaman çalışmalar yaptığını belirterek, kendisine teşekkür etti. Bektaş’ın yaptırdığı duanın ardından Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, eşi Işıl Demirtaş, meclis üyeleri ve mahalle muhtarları tarafından sünnet olan çocuklara hediyeleri verildi.
Sünnet Şölen çocuklara hediyelerinin verilmesinin ardından sona erdi.