Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Gülüç Beldesi’nde sahil düzenleme ve mahalle yollarında onarım ve bakım çalışmaları aralıksız devam ediyor.
Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, herkesin ‘hayal’ dediği Gülüç Sahil Projesi’ni hayata geçirmek için çalışmaları aralıksız olarak sürdürdüklerini ifade etti. 30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimler öncesinde Gülüç Sahil Projesi’ni hayata geçireceğine söz verdiğini anlatan Demirtaş, bu gün bu hayali gerçeğe dönüştürmek için hızlı bir şekilde çalıştıklarını söyledi.
“Ereğli ve Zonguldak’ın vizyon projesi olacak”
Demirtaş “Seçimler öncesinde hazırladığımız katalogda Gülüç Sahil Projesini hazırlatmıştık. O dönem bunun ‘Hayal, yapılamaz’ olduğunu söylediler. Ama bu gün gördüğünüz gibi çalışmalar tam hızıyla devam ediyor. Burası benim de en büyük hayalim, halkımıza da söz verdim. Başlamak bir anlamda da bitirmektir. Gördüğünüz gibi ekiplerimizle beraber çalışmalarımıza hızlı bir şekilde devam ediyoruz. Önümüzdeki yıl burası tamamen bitmiş olacak. Burada yürüyüş alanları, çay bahçeleri, oturma gurupları, yine alt kısımda ki yürüyüş alanları olacak. Burası Ereğli ve Zonguldak’ın vizyon projesi olacak. Gülüç deresi buraya güzellik katıyor. Bunu da en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz. Gülüçte yaşayan vatandaşlarımız ailecek, çocukları ile birlikte gezebilecekleri ve hoş vakit geçirebilecekleri, dinlenebilecekleri bir tesise kavuşacaklar. Biz seçim öncesi halkımıza ne söz vermişsek yerine getiriyoruz. Gülüç halkımızın huzuruna da verdiğimiz sözlerin hepsini yerine getirmiş bir şekilde çıkacağız” dedi.
“Burada ki çirkin görüntüleri ortadan kaldırıyoruz”
Gülüç deresinin özellikle alt kısmında hem kirlilik hem de asayiş yönünde uygun olmayan bir ortam yaşandığını ifade eden Demirtaş, derenin bu kısmını da yapacaklarını dile getirdi. Demirtaş sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Gördüğünüz gibi burası çorak ve pis bir görüntüsü var. Bu görüntüyü kaldırmak için bir metre yüksekliğinde 4 metre genişliğinde bir alan yapacağız. Bu kısımda da yürüyüş yeri ortaya çıkartacağız. Hem altta hem de üst kısımda iki ayrı yürüyüş yeri olacak. Burada alkol ve uyuşturucu gibi faaliyetlerin olduğunu biliyoruz. Polis ekiplerimiz zaman zaman buralara operasyonlarda yapıyor. Yaptığımız bu çalışmalarla bu tarz faaliyetleri de tamamen ortadan kaldırmış olacağız. Aileler buralara gelip yürüyüş yapacak, derenin kenarından olta atıp balık tutabilecek ve isteyen vatandaşlarımız çay bahçesinde dinlenip bu güzel manzara eşliğinde çayını kahvesini içebilecek.”
“Girilmedik mahalle, cadde ve sokak kalmayacak”
Mahalle aralarında devam eden yol yapım ve parke çalışmaları hakkında da bilgi veren Demirtaş, bir yıl içerisinde girmedikleri mahalle ve sokak bırakmayacaklarını ifade etti. Başkan Demirtaş, “Bu güne kadar belediyemiz hep belli bölgelerde çalışma yapmış. Biz özellikle Örencik Mahallesi’nin mezarlık bölgesi ile Harman Sokak gibi bölgelerimiz çok kötü durumda. Buralar için 10 bin metre kare taş ihalesine çıktık. Şu anda ihaleyi alan firma çalışmalarını sürdürüyor. Şu anda bir çok noktada ekiplerimiz çalışıyor. Bazı yerlerde bordür taşı döşemesi, bazı yerlerde yol genişletme, bazı yerlerde su hatlarının değiştirilmesi, kaldırım yapılması gibi bir çok çalışma yapılıyor. Gülüç’te bu önümüzdeki bir yıl içerisinde girilmedik mahalle, girilmedik cadde ve sokak kalmayacak. Bundan sonra Gülüç’ün üst bölgelerine de hizmet edeceğiz. Her tarafı tertemiz hale getireceğiz. Gerek araç yollarını, gerekse yayalarımız için kaldırımları tertipli ve düzenli bir şekilde halkımızın hizmetine sunacağız” diye konuştu.
Başkan Demirtaş hem sahilde hem de mahallelerde kullandıkları bordür taşlarının üretimini de kendi tesislerinde yaptıklarını belirterek, kırmızı, siyah ve beyaz renkte ürettikleri bordür taşlarının hem sahile hem de mahallelere yetecek miktarda üretildiğini anlattı.