Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen ’Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’ kapsamında ortaöğretim öğrencilerine 20 bisiklet dağıtıldı.
Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen ’Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’ kapsamında Alaplılı öğrenciler bisikletlerine kavuştu. Alaplı Kaymakamlık meydanında düzenlenen bisiklet dağıtım törenine katılan Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar ve Alaplı Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik, ilçedeki okullardan seçilen başarılı öğrencilere bisikletlerini teslim etti. Her yıl sağlıklı yaşam konusunda projeler uyguladığını ifade eden Cevat Çevik, “Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlı arasında ’Sağlık Beslenme ve Sağlık Yaşam Projesi’ kapsamında 20 öğrencimize bisiklet takdim ettik. Ayrıca girdikleri sınavda başarılı olan ve bu bisikletleri hak eden öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum" dedi.
Kaymakam Altuğ Çağlar ise sağlıklı bir yaşam için sporun önemine dikkati çekti. Sporun okullarda benimsetilmesi gerektiğini anlatan Çağlar, "Bisiklet hediye ettiğimiz öğrencilerimiz inşallah ilerde Alaplı’yı en iyi yerlerde ve en iyi şekilde temsil edecekler. Bizim burada öğrencilerimize bisiklet hediye etmemizin amacı başarılı olan bu öğrencilerimizin ödüllendirilmesidir. Ben bugün bisiklet vereceğimiz öğrencilerimizi kutluyorum. Onlara sağlıklı bir yaşam ve başarılar diliyorum. Bu projenin yürütülmesinde emeği geçen arkadaşlara da teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Açıklamaların ardından bisikletler öğrencilere teslim edilerek, hatıra fotoğrafı çektirildi.