AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, katı atık bedellerinin arttırılmasına ilişkin basın açıklaması yaptı. Belediye başkanına çağrıda bulunan Karaduman, “Bunun adı eziyettir, zulümdür” dedi.

Zonguldak’ın son günlerde gündeminde olan konulardan birinin de belediyenin artırılan katı atık bedelleri olduğunu vurgulayan AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Karaduman, belediyenin vatandaşa eziyet ettiğini öne sürdü.

AK Parti Meclis grubunun mücadelesinin süreceğini de hatırlatan Karaduman, “Çok sayıda sorunla boğuşan Zonguldak’ımızın son günlerde gündeminde olan konulardan biri de Zonguldak Belediyesi’nin uygulamış olduğu anormal katı atık bedelleriyle ilgilidir. Halkımızın ve esnafımızın cebini yakından ilgilendiren bu konunun konuşulması ve tartışılması anlaşılmıştır ki CHP’li arkadaşlarımızı ve Zonguldak Belediye Başkanı Sayın Akdemir ile partisinin meclis üyelerini rahatsız etmiştir. Zonguldak Belediye meclisinde görev alan partimizin meclis üyelerinin özverili çalışmaları, talep ve önerileri bazı noktaların fiyatlarında kısmen de olsa düşmesini sağlamış olsa da yeterli değildir. Gruptaki arkadaşlarımıza teşekkür ediyor ve bu konudaki çabamızın, mücadelemizin devam edeceğini bilinmesini isteriz” dedi.

“Diğer belediyelerde böyle bir rakam yok”

Zonguldak Belediye Meclisi’nde alınan kararın vatandaşın cebini ilgilendirdiğini ifade eden Merkez İlçe Başkanı Karaduman, şöyle devam etti:

“Zonguldak Belediyesi her zamanki gibi vatandaşımıza eziyet etmekte kararlılığını sürdürüyor. Katı atık bedelleri ile ilgili de Meclisten geçen bir karar var. Burada da alınan kararlar vatandaşın direkt cebini ilgilendiriyor ve fahiş bir rakam artışıyla katı atık bedellerinde vatandaşımızın cebinden anormal derecede bir çıkış gerçekleşiyor. Vatandaşımızın bu talebini yakından takip ediyoruz. Zonguldak halkının taleplerini, Zonguldak halkının adaletini hukukunu bizler AK Parti olarak sonuna kadar arıyoruz. Belediyenin aldığı kararlar geçmişte olduğu gibi, emlak değerleri ile ilgili fahiş artışlar vardı. Bununla ilgili büyük mücadele gösterdik. Su paralarındaki durum yine aynı yüksek artışlar var. Diğer belediyelere baktığımız zaman Zonguldak Belediyesi gibi örnek gösterecek belediyemiz yok.”

“Ne kadar para lazım o kadar zam”

Katı atık bedellerinin normal fiyatlar olmadığını savunan Karaduman, “Her zaman Zonguldak halkının yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Özellikle bu katı atık bedelleri belirlenirken ticarethanelerden, esnaf arkadaşlarımızdan daha çok bedelle bunu tahsis etme yoluna gittiler. Rakamlar incelendiğinde 30 bin liraya çıkan yıllık katı atık bedelleri bulunmaktadır. Vatandaşlarımızın konutlarda ödeyeceği bedel 5 liradan 10 liraya çıkarıldı. Bürolardan bin, kahvehanelerden ve lokantalardan 5- 10 bin, bazı kafeterya ve marketlerden 15-20 bin lira gibi rakamlar istenmektedir. 30 binin üzerine çıkanlar var. Biraz insaf. Bu rakamlar normal değil. Bu rakamlar halkı, esnafı resmen soymakla eşdeğer. Kaynak üretme konusunda hiçbir somut adım atamayan Zonguldak Belediyesinin Başkanı Sayın Akdemir ve yönetimi çareyi vatandaşın sırtına yüklediği bedellerle; “Ne kadar para lazım o kadar zam” mantığıyla hareket etmektedir” şeklinde tepkisini dile getirdi.

“Bunun adı eziyettir, zulümdür”

Zonguldak Belediyesi yetkililerini ve meclisi uyaran Karaduman, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’e de çağrıda bulundu. Karaduman, şöyle devam etti:

“Zonguldak halkına bu anlamda büyük bir zulüm gerçekleşiyor. Zulüm ile abad olanın ahiri berbat olur. Bu anlamda bu anlayışla sonuç da hizmet edilmez. Bu yapılan hizmet değil eziyettir. Biz buradan basın aracılığıyla da Zonguldak Belediyesi yetkililerini ve meclisi uyaralım. Bu konularda Zonguldak halkına yapılan bu adaletsizliğin, Zonguldak halkına yaptıkları bu fahiş fiyat artışını geri çekmelerini talep ediyoruz. Zonguldak Belediye Başkanı Sayın Akdemir’in hem meclis toplantılarında hem de açıklamalarında bu fahiş fiyatların nedenini Bakanlıktan gelen cetvel olduğunu söyleyerek kendini kurtarmayı çalışması nafile bir kaçma çabasından başka bir şey değildir. Aynı talimatı uygulayan diğer belediyelerdeki katı atık toplama bedellerinin neden çok daha düşük olduğunu araştıracak ve soruşturacak kabiliyettedir. Sayın Başkan ve CHP’li Belediye Meclis Üyelerimiz bu rakamları uygulanabilir bir seviyeye çekmek zorundadır.”

“Tepkimiz halkın talebi için”

Zonguldak Belediye Meclisi’nde AK Parti Meclis Grubu’nun önemli bir mücadele ve çaba göstermesine rağmen sorunun basit bir siyasi polemik gibi gösterme çabasında olunduğunu öne süren Karaduman, şu ifadelere yer verdi:

“Gerek bizler gerekse Zonguldak Belediyesindeki Ak Parti meclis grubumuzun çok önemli bir mücadele ve çaba göstermesine rağmen sorunu basit bir siyasi polemik gibi gösterme çabası Sayın Akdemir ve CHP’li meclis üyelerinin halka ve olaylara nasıl lakayt baktıklarının en üzücü göstergesidir. Diğer yandan gerek Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ve Başkanı Sayın Metin Demir, gerekse Esnaf Sanatkârlar Odamızın Birlik Başkanı Sayın Muharrem Coşkun’un sözleri, çağrıları ve tepkileri Belediyenin esnafımızı ‘yok’ sayan anlayışının göstergesidir. Bizler tüm arkadaşlarımızla fahiş bedellerin yeniden düzenlenmesi için çalışacağız ve kamuoyu ile paylaşacağız.”