Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Yaşar Tetiker ilçeye üniversite kurulması gerektiğini söyledi.
Kdz. Ereğli TSO Başkanı Yaşar Tetiker, Ereğli ilçesinin sosyal, kültürel, ekonomik, nüfus ve coğrafi yapısının yanı sıra avantajlı birçok özelliği ile üniversite kurulmasına çok uygun olduğunu söyledi.
İlçeye üniversite kurulması için uzun süredir alt yapı çalışması yaptıklarını ifade eden Tetiker, “Kdz. Ereğli sosyal, ekonomik, kültürel, coğrafi ve nüfus bakımından gelişmişliği ile Türkiye’de birçok ili geride bırakmıştır. Ereğli’mizin avantajlarını da göz önünde bulundurduğumuzda ve Alaplı’yı da bu işin içerisine kattığımızda üniversiteyi kaldıracak durumdadır. Biz bu konuda yaklaşık iki yıldır çalışma yürütüyoruz. Şu ana kadar kamuoyuna açıklamadık ancak akademik düzeyde de görüşmelerimiz oldu. Son olarak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer ile de bu konuda görüş alışverişinde bulunduk. Kendisi de Ereğli’ye üniversite kurulması konusuna sıcak baktığını ifade etmiştir. Ereğli ve Alaplı ilçelerini birbirinden ayrı düşünmüyoruz. İki ilçede şu anda toplam öğrenci sayısı 6 binin üzerindedir. Fakültelerimiz ve Meslek Yüksek Okullarımız ile Ereğli’mize pekala üniversite kurabiliriz. Eski Ereğli Devlet Hastanelerinin bulunduğu alan da üniversite kurulması için uygundur. Bilindiği üzere Üniversiteler bulunduğu bölge için bilim, sanat, kültür ve sosyal gelişme açısından önemli olduğu kadar ekonomik açıdan da bacasız sanayilerdir. 2006 yılında ERDEMİR’in özelleştirilmesi, 2008 yılından sonra tersaneler bölgesinde küresel kriz nedeniyle iş kaybı yaşanması ilçemizde ciddi sıkıntılara neden olmuştur. Ereğli olarak bu açığı kapatabilmemiz için üniversite kurulması çok elzem hale gelmiştir” dedi.
Kdz. Ereğli TSO olarak bu konuda ileri ki süreçte daha aktif görev alacaklarını ve ilçeye üniversite kurulması zamanının geldiğinin altını çizen Tetiker, Ereğli ve Alaplı ilçelerinin bir bütün halde hareket ettiğinde Ankara’nın buna ‘hayır’ demeyeceğini sözlerine ekledi.