Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde ki Osman Zeki Oral Kent Müzesi’nde resim sergisi açıldı.
Kdz. Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren ve ünlü ressam Osman Zeki Oral’ın adını taşıyan Kent Müzesi’nde Ressam Güldane Akbulut’un yaptığı tabloların resim sergisi düzenlenen törenle açıldı. Sergi açılışı öncesi Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ilçedeki mahalle muhtarlarına Kent Müzesi’nde kahvaltı verdi. Kdz. Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç, Başkan Hüseyin Uysal’a muhtarlara verdiği önem ve destekten dolayı teşekkür etti.
Açılış öncesi konuşan Ressam Güldane Akbulut, Kent Müzesi’nin yapılıp açılmasına rağmen içerisinde ziyaretçi olmaması nedeniyle çok üzüldüğünü ve insanları bu müzeyi gezdirmek için resim sergisi düzenlemeye karar verdiğini söyledi. Akbulut Resim Atölyesi ve Erdemirli Kadınlar Yardım Derneği adı altında resim sergisi düzenlenmesini Kdz. Ereğli Belediyesi’ne teklif ettiklerini ve kendilerini güzel karşıladıklarını anlatan Akbulut “Umarım bu projemiz güzel sonuçlar doğurur. Özellikle çocuklarımıza müze kültürünü yaşatmalıyız. Sınıf öğretmenlerimiz çok sıcak davrandılar. Kdz. Ereğli Belediyesi’ne ve sınıf öğretmenlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
Düzenlenen resim sergisinde dolayı Ressam Güldane Akbulut’a teşekkür eden Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, belediye olarak sanata ve sanatçılara her zaman değer verdiklerini söyledi. Ereğli’de önce Türkiye içerisinde ressamların daha sonrada uluslararası ressamların katılacağı canlı resim performansı etkinliği düzenlenebileceğini ifade eden Uysal, bunun için Ereğli’de ki sanatçıların da öncülük etmesini istedi. Düzenlenen resim sergisi ile Kent Müzesi’nin canlandığını ifade eden Uysal “Ereğli’ye en az üç tane daha müze projesi düşünüyoruz. Bunlardan bir tanesi hamam müzesi… Bir örneği Gaziantep’te bir örneği de İsrail’de var. Gaziantep’teki hamam müzesini gezdim. Resimleyip videoya aldık. Bozhane’de ki hamamımız hemen yol kenarında. Orayı hamam müze haline dönüştürmek istiyoruz. Hamam müzesi yapma çalışmalarımız günlerdir devam ediyor. İkincisi, Denizcilik Müzesi… Burası Karadeniz Bölge Komutanlığımızın da yer aldığı çok önemli bir kent. Bunun kıymetini bilip bir denizcilik müzesi açmamız lazım. Üçüncü olarak ise Ereğli bir sanayi kenti ve sanayileşmeden asla kopamayız. Sanayi kenti olmanın bilinci içerisinde birde sanayi müzesi açmayı düşünüyoruz. Bunları yaparken Kırsal alanları koruma adı altında yapacağımız projelerde var. Bunun için kendimize Çeştepe’yi hedef tayin ettik. Çeştepesini de halkımızla buluşturmamız lazım. Özetle belediye olarak sanatla ve kültürle yolculuğumuz çok fazla” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Ressam Güldane Akbulut’un resim sergisi kurdelanın kesilmesi ile açıldı. Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve açılışa katılan davetliler resim sergisini gezerek, tablolar hakkında Ressam Güldane Akbulut’tan bilgi aldı.
Ressam Güldane Akbulut tarafından düzenlene resim sergisinin 31 Ekim 2016 tarihine kadar açık kalacağı belirtildi.