Memur Sen ve Memur Sen’e bağlı sendikalar demokrasi nöbeti için Madenci Anıtı’nda toplandı.
Memur Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar ve Memur Sen’e bağlı sendikaların yöneticileri, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, İl ve İlçe yönetimi, İl Sağlık Müdürü Bilal Cin ve Sağlık Müdür yardımcıları ile Uzunmehmet Göğüs ve Meslek Hastalıkları ile hastanelerde çalışan idare personel ve işçilerin yanı sıra vatandaşlar Madenci Anıtı’na gelerek demokrasi nöbetine destek verdi.
Madenci anıtında toplanan sağlık çalışanları sloganlar atarak darbe girişimi tepki gösterdi. Sağlık çalışanları adına açıklama yapan Memur Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ/PDY Terör örgütünün darbe girişimini ve darbecileri kınayarak darbeye karşı olduklarını söyledi.
Aşkar yaptığı konuşmasında; “28 Şubat post modem darbesi ve 27 Nisan e muhtırası ile darbeler ve muhtıralar zinciri tarihin karanlıklarına gömüldü derken, ülkemiz 15 Temmuz 2016 akşamı 240 asker, polis ve sivil vatandaşımızın şahadetine 1530 vatandaşımızın yaralanmasına vesile olan beklenmedik fiili bir FETÖ darbe kalkışması ile karşı karşıya kalmıştır. Buradan vatanı milleti ve devleti için gözünü kırpmadan göğsünü cuntacıların uçaklarına, tanklarına siper ederek şahadet şerbetini içen asker polis ve vatandaşlarımıza Allahtan rahmet yaralı kardeşlerimize acil şifalar niyaz ediyor yüce milletimize geçmiş olsun ve başsağlığı dileklerimi iletiyorum” dedi.
“Aziz milletimiz kendi iradesine sahip çıkmıştır”
15 Temmuz 2016 akşamından bu güne Türk milleti kendi iradesine yine kendisi sahip çıktığını ifade eden Memur Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, “15 Temmuz 2016 Akşamından itibaren aziz milletimiz kendi iradesine yine kendisi sahip çıkmıştır. Milletin özgür iradesiyle seçilmiş bir Cumhurbaşkanı ve Milletin özgür iradesiyle seçilmiş bir hükümetin cuntacıların alaşağı etmesine müsaade etmemek için meydanlarda 7-24 nöbet tutmaya devam etmiştir ve devam etmektedir. Darbeye ve darbecilere göğsümüzü siper etmeye hazırız. Temenni ediyoruz ki artık ülkemiz darbe sözcüğü ile bundan böyle anılmasın. İç ve dış mihraklara karşı ülkemizin güvenliğini sağlamak amacıyla kendilerine teslim edilen silahları, uçakları tankları topları gasp ederek halkına karşı kullanacak bir darbeci, bir cunta bozuntusu bir daha ortaya çıkmasın. Eğer çıkarsa sağduyu sahibi sivil toplum kuruluşları ve millet olarak göğsümüzü yine toplara tanklara siper etmeye hazır olduğumuzu yüce milletimiz önünde namus ve şerefimiz üzerine söz veriyoruz. Darbeye, darbecilere onlara çanak tutan iç ve dış mihraklara Siyonist çetelere FETÖ ve diğer terör örgütlerine karşı savaşacağımızı Milli iradeye sahip çıkacağımızı halk tarafından seçilen Başkomutan ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’a bağlılığımızı, Meşru Hükümetin ve Meşru TBMM’nin yanında olduğumuzu kamuoyuyla paylaşıyoruz” şeklinde konuştu.
Konuşmanın ardından meydan toplanan kalabalık çalınan şarkılara eşlik ederek demokrasi nöbetini sabahın ilk ışıklarına kadar tutmaya devam etti.