Alaplı Belediye Meclisi’nin Eylül ayı olağan toplantısı, bugün yapılan tek oturumla tamamlandı. Toplantıda Ömer Halis Demir isminin şelaleye verilmesi kararlaştırıldı.
Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin’in başkanlığında yapılan, açılış ve yoklama ile başlayan toplantıda muhalefetin verdiği bir önerge de oy birliğiyle gündem maddelerine ilave edildi. Gündemin 2. maddesinde yer alan Ereğli-Akçakoca karayoluna giriş yolu üzerinde yapımı tamamlanan şelaleye, ’15 Temmuz Demokrasi ve Şehit Ömer Halisdemir Şelalesi’ adının verilmesi oy çokluğu ile kabul edildi. Maddeyle ilgili olarak belediye meclisi üyelerini bilgilendiren başkan Nuri Tekin, yapımını tamamlanarak çalıştırılan şelalenin Alaplı Belediyesi’nin en özel ve güzel hizmetlerinden biri olduğuna işaret ederek, “İlimizin dışarıyla olan ulaşım bağlantısını sağlayan Ereğli-Alaplı-Akçakoca karayolu üzerinde yaptığımız Karadeniz’in en büyük ışıklandırmalı dekoratif şelalesi , hem ilçemiz halkına, hem de ilçemize dışarıdan gelen, ilçemizden geçen misafirlerimize görsel bir güzellik sundu. Biz sadece ilçemiz halkına değil, ilçemizden geçen herkese hitap eden böylesine özel ve güzel bir hizmete, demokrasimizin ve demokrasi şehidimiz Ömer Halisdemir adının verilmesinin çok uygun olacağını ve çok yakışacağını düşündük. İnsanlar, yıllar geçse de, buradan geçtikçe şehidimizin ismini görecek, hatırlayacak ve hayırla anacak“ dedi.
Başkan Tekin, ilerleyen zamanlarda daha başka hizmet alanlarına da şehidimizin isminin verilebileceğini belirterek, “Şehidimizin ismini şelalenin yanı sıra yapacağımız diğer hizmetlere de verebiliriz. Ülkemizin bölünmez bütünlüğünün, demokrasi ve Cumhuriyetimizin koruyucusu olan şehitlerimiz bizim her şeyimiz. Onların aziz hatıralarını yaşatmak bizlerin boynumuzun borcudur” diye konuştu.
Muhalefetin verdiği önerge maddesi ise oy çokluğu ile kabul edilmedi.