16 Mayıs Pazartesi günü başlayan Sinyal İşleme ve İletişim Uygulamaları (SİU) Kurultayı, yurt içi ve yurt dışı yüzlerce akademisyenin katılımıyla sona erdi. Dedeman Otel Dilaver Salonu, Gelik-I, Gelik-II, Gelik-III Salonlarında, Karaelmas Salonu, Turksat Salonu, Turk Telekom Salonu’nda gerçekleşen kurultay oturumlarında 600 tebliğ sunuldu.
17 Mayıs Salı günü yapılan Kurultay Gala yemeğine; Zonguldak Valisi Ali Kaban, Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Birol Şimşek, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. K. Varım Numanoğlu, Prof. Dr. Hamza Çeştepe, Prof. Dr. M. Haluk Güven, öğretim üyeleri ve Türkiye’nin 115 üniversiteden akademisyenler iletişim firma yetkililere katıldı.
Gala yemeği ödül töreni ile başladı. Vali Ali Kaban ödül töreninde yaptığı konuşmada, iletişimin çok önemli olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Çok değerli protokol arkadaşlarım, değerli katılımcılar, hanımefendiler, beyefendiler, Zonguldak’ımız adına değerli organizasyona hepiniz hoş geldiniz. Şunu ifade etmek isterim ki son dönemin en büyük gelişmesi insanoğlunun ne uzaya gitmesi ne de bilgisayar teknolojilerinde yaşanan muhteşem gelişmelerdir. Asıl büyük gelişme iletişim üzerinden iletişim vasıtasıyla network ağlarının kurulabilmesidir. Türkiye’deki en ciddi, en saygıdeğer, alanında en önemli organizasyonu ağırlıyoruz. Hakikaten üniversitemizde tarihi çok çok gerilere dayanmamasına rağmen büyük gayretlerle getirildiği yer itibariyle yakın tarihinin ötesinde nitelik arz ediyor ve bu anlamda da biz devlet, sanayi, üniversite işbirliğinde üzerimize düşeni üniversitemizle birlikte uyumlu bir şekilde her alanda göstermeye çalışıyoruz. Tabi ki üniversitemizin bu alandaki benzer uygulamalarla ilgili çalışmaları bizi ayrıca mutlu ediyor. Ben tekrar katılımcılara, organizasyona ev sahipliği yapan Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer’e ve özellikle sponsorluk vasıtasıyla bu muhteşem organizasyonu gerçekleştiren herkese teşekkür ediyorum, bundan sonra ki çalışmalarınızda başarılar diliyorum.”
Ardından Zonguldak Belediye Başkanı muharrem Akdemir, Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Birol Şimşek, Rektör Mahmut Özer ile akademisyenler kurultayda ödül alanlara ödüllerini ve plaketlerini takdim ettiler. Ödül töreninde sponsor ödüllerini Türk Telekom’u temsilen Engin Zeydan’a ve Türksat’ı temsilen Şenol Gülgönül’e Zonguldak Valisi Ali Kaban, Aselsan’ı temsilen Soner Yeşil’e ve Netaş’ı temsilen Doğaç Başaran’a Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Havelsan’ temsilen Ali Telli’ye ve Enovas’ı temsilen Ünsal Kocatepe’ye Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Birol Şimşek takdim etti. En İyi Görsel Sunum Bildiri Ödülünü almaya hak kazanan Anıl Özen, Buket Büyüksaraç ve Batuhan Gündoğdu’ya ödüllerini Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer takdim etti. Gecede IEEE En İyi Bildiri Ödülü, Alper Atalay Ödülü, Uzaktan Algılama İçin Sinyal Ve Görüntü İşleme Çalıştayı En İyi Öğrenci Bildirisi Ödülü de sahiplerini buldu.
Kurultay ile ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer kurultayın çok verimli geçtiğini ifade ederek şunları söyledi:
“Sinyal İşleme ve İletişim Uygulamaları (SİU) ülkemizde yapılan en büyük kurultaylardandır. Bu yıl 24.sü düzenlenen kurultayın ikinci günü de yapılan yoğun katılımlı oturumlarla sona erdi. Biz, üniversitemiz adına Kurultay’dan büyük verim aldık. SİU Kurultayı’nın düzenlenmesinde emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Bu gece bizleri gala yemeğinde onurlandıran sayın Valimize, Tugay ve Garnizon Komutanımıza, Belediye başkanımıza, öğretim üyelerimize ve tüm kurultay katılımcılarımıza teşekkür ediyorum.”
Yemekte BEÜ Devlet konservatuvarı öğrencileri tarafından yaylı çalgılar müzik dinletisi sundular.