GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci ve GMİS yönetim kurulu üyeleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, TÜRKİŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ve AK Parti Zonguldak milletvekilleri, Türkiye Taşkömürü Kurumu için bir araya geldiler.
Ziyaret hakkında bilgi veren AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Bakan Soylu’ya özelleştirmenin olmaması konusunu açtıklarını, bundan sonra TTK’nın kar edebilecek bir kurum haline getirilebilmesi için çalışmaların olması gerektiğini dile getirdiklerini ifade etti.
Toplantıda taş kömürü varsa Zonguldak’ın var olacağı söyleyen Ulupınar, "Kalori değeri çok yüksek olan taş kömüründe Zonguldak’ın 1,3 milyar ton rezerve sahip olduğu, Türkiye’nin kömür ihtiyacının yıllık 80 milyon ton civarında seyrettiği ve bu faktörler neticesinde özelleştirmenin kesinlikle düşünülmemesi gerektiği, bunun yanında bu havzanın ekonomiye gelir getiren bir kurum haline nasıl getirilebileceğinin araştırılıp hayata geçirilmesiyle ilgili çözümler üretilmesi noktasında görüş birliğine vardıkları hususları bakan Soylu’ya aktardık. Zonguldak için en hayırlısının olması yönünde de TTK ve Zonguldak için elimizden geleni yapacağız” dedi.