Türk Metal Sendikası ve Uludağ Üniversitesi işbirliğiyle, “Söz Çalışma Ekonomisi Öğrencilerinde” sloganıyla Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde AKAD’EMEK 3. Öğrenci Kurultayı düzenledi.
Gülüç Büyük Anadolu Otel’de düzenlenen kurultaya Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Türk Metal Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Odabaş, Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretim görevlileri, öğrenci ve işçiler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kurultayda daha önce düzenlenen kurultaylara katılan öğrencilerin görüşlerinin yer aldığı sinevizyon gösterisi sunuldu.
Açılışta konuşan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, ülkede yaşanan terör olaylarına dikkat çekti. Kavlak konuşmasında “Bugün ülkemizin en büyük işverenleri dahi söylüyor. Kimse yarınından emin değil, kimse kendini güven içinde hissetmiyor, çünkü terör sadece insanları değil, geleceğe ilişkin umutlarımızı, güven duygumuzu, daha iyi bir dünyaya olan inancımızı da öldürmek istiyor. Asıl istedikleri de budur. Onun için teröre ve teröriste inat ölüme karşı yaşamı savunacağız. Asla ve asla karamsarlığa kapılmayacağız. Teröre ve teröriste inat yaşasın barış, yaşasın kardeşlik diyeceğiz, haykıracağız, haykıracağız. Ateş düştüğü yeri yakar derler ama öyle değil. Her düşen şehitle bizim de ciğerimize bir ateş düşüyor. Bizim onlara, bu vatanı savunmak için canını feda edenlere bizim borcumuz var. Bu borcun ödenmesi zordur. Onun için şehit düşenlere ağıt yakmak yetmez. Onların idealine sahip çıkmamız, birliğimizi, beraberliğimizi sürdürmemiz, bu ülkeyi layık olduğu seviyeye çıkartmamız gerekir. Görevimiz budur. Bu bizim şehitlere sözümüzdür. Huzur içinde uyuyun, emanetiniz bizdedir. Güvenli ellerdedir, bu ülkenin gençlerindedir. Rahat uyuyun, ruhunuz şad olsun. Teröre, teröriste inat, bu ülke üzerinde kurulan bütün tuzaklara, oynanan oyunlara inat bu ülke teslim olmayacaktır. Bu vatan, bu millet, bu bayrak için direneceğiz. Direneceğiz, sonuna kadar direneceğiz ve sonunda bu millet kazanacak. Onun için hiçbir mazeret üretmeden, hiçbir zorluktan yılmadan, Hazreti İbrahim’e su taşıyan karınca misali, gücümüz yettiğince adalet için mücadele etmek bir insanın yapabileceği en onurlu iştir. Bizim sendikal mücadelemizin özeti budur" dedi.
Öğrenci kurultayının açılışında Türk Metal Sendikası Ereğli Şubesi Başkanı Metin Ercan tarafından Genel Başkan Kavlak’a kendi resmi ve Türk Metal amblemi bulunan karakalem tablo hediye edildi.