Üniversiteleri çevreye duyarlılık konusunda değerlendiren IU GreenMetric World University Ranking 2014 ve 2015 değerlendirmesine göre iki yıl üst üste Türkiye’de En çevreci Üniversite seçilen Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, 5 Haziran Dünya Çevre günü dolaysıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
BEÜ Rektörü Özer mesajında: “Bilindiği gibi 1972 yılında İsveç’in başkenti Stockholm’de toplanan Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı’nda, 5 Haziran tarihinin “Dünya Çevre Günü” olarak kutlanması kararı alınmıştır. Artan nüfus ve ihtiyaçların karşılanmasında dünyamızın sınırlı kaynaklarını kullanmaya devam etmekteyiz. İnsan faaliyetleri baskısı ile 1972 yılından bugüne kadar ozon tabakasının incelmesi, sınır aşan hava kirliliği, küresel ısınma, iklim değişikliği ve su kaynaklarının her geçen gün azalması gibi farklı çevre problemleri ile tüm canlılar yüzleştiler ve bu küresel soruna ortak çözüm arayışı içerisine girdiler.
Üniversitemiz Türkiye üniversiteleri arasında en çevreci üniversite seçilmiş olmanın sorumluluğu ile sürdürülebilir çevre politikası kapsamında doğal kaynakların tüketiminde tasarruf edilmesi, atıkların azaltılması, geri dönüşümü, arıtma konularında yapısal değişiklikleri gerçekleştirmiştir. Gelecek nesillere ihtiyaç duyacakları bozulmamış ekosistem bütünlüğünü bırakabilme bilincine sahip bireyleri topluma kazandıran düşüncesi ile ön lisans, lisans ve lisansüstü düzeyde tüm bölüm ve programlarımızda sürdürülebilir çevre dersleri açılmıştır.
Birleşmiş Milletler’in insanoğlu için ortak hedefleri olan sağlıklı bireyler, nitelikli eğitim, temiz su-hijyen ve sıhhi koşullar, erişilebilir ve temiz enerji, sorumlu tüketim ve üretim, sucul ve karasal yaşam alanları konularında sürdürülen akademik çalışmaların yanı sıra topluma karşı sorumluluğumuzun bilincinde olarak faaliyetlerimizi sürdürdüğümüzü belirtmek isterim.
Dikkat çektiğimiz tasarruf ve geri dönüşüm gibi konuların gündelik yaşantımızda alışkanlıklar haline dönüşmesi temennisi ile Dünya Çevre Gününüzü kutluyorum” dedi.