Zonguldak Önder İmam Hatipliler Derneği Başkanı Zekeriya Uçar, Şehit Gökhan Esen Anadolu İmam Hatip Lisesinin açılmış olmasıyla ilgili bir basın açıklaması yaptı.
Dileyen öğrenciler için Fen Lisesi müfredatının yine isteyen öğrenciler için ise Sosyal Bilimler Liselerinin müfredatı uygulanacağını belirten Uçar, açıklamasında şunları söyledi:
“İlimizin ilk proje okulu olan Şehit Gökhan Esen Anadolu İmam Hatip Lisesinin açılmış olmasını, Zonguldak’ın eğitim ve öğretim ortamı açısından atılan son derece önemli bir adım olarak görmekteyiz. Okulumuzun açılmasında emeği geçen Bakanlık yetkililerimize, Valilik makamımıza, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve Sivil Toplum Örgütlerimize Zonguldak Önder İmam Hatipliler Derneği olarak şükranlarımızı sunuyoruz.
Milli Eğitim Bakanlığı’nca 2016-2017 eğitim öğretim yılında Türkiye’nin farklı illerindeki 34 Anadolu İmam Hatip Lisesi, "Fen ve Sosyal Bilimler Projesi" kapsamına alındı. Projeye dahil edilen okullarda, İmam Hatiplerde okutulan mesleki derslerin yanı sıra Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi müfredatı uygulanacak. Eğitimci kadrolarının öğretmenler arasından seçilerek atandığı proje okullarında isteyen öğrenci için Fen Liselerinin müfredatı yine isteyen öğrenci için ise Sosyal Bilimler Liselerinin müfredatı uygulanacak. İlk kez uygulanacak proje kapsamında seçilen İmam Hatip Liseleri ile ülkenin en zeki çocuklarının İmam Hatiplerde yetişmesinin önü de açılmış olacak. Şehit Gökhan Esen İmam Hatip proje okulumuzda da ülkemizin yarınları için ihtiyaç olan öncü ve önder nesillerin yetişmesi en büyük dileğimizdir. Biz bu okulumuza şehrimizde açılmış yeni bir fen lisesi, yeni bir sosyal bilimler lisesi ve yeni bir imam hatip lisesi olarak bakmaktayız. Okulumuzun önümüzdeki yıllarda diğer okullarla akademik ve pedagojik bir yarış içerisinde olacağını, kendisini sürekli yenileyeceğini, eğitim ve öğretim kalitesinde zirveyi hedefleyeceğini, birden çok yabancı dil imkanı sunacağını, Tübitak destekli ulusal ve uluslar arası proje çalışmalarının yapılacağını, üniversitelerle işbirliği içerisinde olacağını, kısaca iki kanatlı kaliteli eğitim verileceğini düşünüyoruz. Bu nedenle okulumuza Zonguldak Önder İmam Hatipliler Derneği olarak maddi ve manevi her türlü desteği vermeye hazırız. Bu vesileyle hain darbe girişimine karşı koymak için sokağa çıkan ve şehit edilen ve okulumuza adı verilen Gökhan Esen kardeşimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet Türkiye’nin otuz beşinci imam hatip proje okulu olan Şehit Gökhan Esen Anadolu İmam Hatip Lisemizde görev yapacak idareci, öğretmen ve öğrencilerimize başarılar diliyor, camiamızın velilerimizin ve tüm halkımızın gereken desteği vermesini temenni ediyoruz."