Zonguldak’ta, 3’üncü sınıf öğrencisi Ada Koca, 24 eserden oluşan resim sergisini açtı.
Zonguldak TED Koleji 3. Sınıf öğrencisi Ada Koca 24 eserden oluşan ilk sergisini 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Soğuksu Güzel Sanatlar Galerisi’nde açtı.
Aile Sağlığı Merkezi Doktoru Hasan Koca ve Türkiye Taşkömürü Kurumu Doktoru Ebru Koca çifti, kızları Ada Koca, 4 yıl önce televizyonda gördüğü çizgi film karakterini tual üzerine akrilik boya ve kağıt üzerine sulu boyadan yaptı. Sergi açılışına, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, TED Zonguldak Koleji Vakfı Özel Okulları Anaokulu- İlkokulu-Ortaokulu Müdür Vekili İbrahim Yılmaz, Ada Koca’nın Annesi Ebru Babası Hasan Koca, TED Koleji öğretmenleri, Ada’nın arkadaşları, fotoğraf kulübü üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Serginin açılış kurdelesini kesen Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir; “Bugün özel ve anlamlı bir gün. Bu anlamlı günde yavrumuzun Atatürk’ümüzün Yüce kurtarıcımızın emanet ettiği bir bayramı güzelliğini yaşıyoruz. Yavrumuzda Atatürk’ün bu hedeflerinden birini gerçekleştiriyor. O muhasır medeniyete sanatsal duyguya vermiş olduğu önem bir kez daha ortaya çıkıyor. Çocuklara armağan ettiği bu bayramın önemi bir kez daha burada vurgulanıyor. Yavrumuz bu yaşta resim yapmaya bu kabiliyeti öne çıkmış. Öncelik ile anne babayı ve sınıf öğretmenini tebrik ediyorum. Sonra kızımızı tebrik ediyorum. İnşallah ileride bir ressam olması diliyorum. İnşallah daha ileride senin resimlerinde hayat bulur. İnşallah bu güzel duygular onda hayat bulur hedefe ulaşır”.
Konuşmanın ardından açılış kurdelesini Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, 9 yaşındaki minik ressam Ada Koca’dan eserler hakkında bildi aldı.
Ada Koca’nın tual üzerine akrilik boya ve kağıt üzerine sulu boyadan yaptığı 24 eserin yer aldığı sergi 3 hafta açık kalacak