Zonguldak’ın Ereğli ilçesi belediyesine ait 20 yıllık lastik tekerlekli ekskavatör uygulamalı eğitim yapılabilmesi için çalışır hale getirildikten sonra Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ne hibe edildi.
Kdz. Ereğli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde 20 yıla aşkın süredir çalıştıktan sonra emekliliğe ayrılan PV 150 Lastik Tekerlekli Ekskavatör, mesleki eğitimde kullanılmak üzere Ereğli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesine hibe edildi.
DELTA İş Makineleri firması tarafından bakım ve onarımı yapılan iş makinesinin teslim törenine Gümeli Belde Belediye Başkanı Ahmet Saydam, Kdz. Ereğli Belediye Başkan Yardımcıları Ayhan Atay, Atilla Bulak ve Hüseyin Ağlar, Kdz. Ereğli Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz ve şube müdürleri, okul yöneticileri, öğrenciler ve DELTA İş Makinesi yetkilileri katıldı.
Ereğli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Okul Müdürü Adnan Döner, eğitime verdikleri desteklerden dolayı Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve Delta firmasına teşekkür etti.
“Ereğli’yi öğrenci kenti yapmak için çalışıyoruz”
Kdz. Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Atay eğitime desteklerini her zaman sürdüreceklerini söyledi. Atay konuşmasında “Belediye Başkanımız Dr. Hüseyin Uysal’ın da ifade ettiği gibi, bizler Kdz. Ereğli’yi bir öğrenci kentine dönüştürmek için yoğun çabalar harcıyoruz. Eski Hastanenin yerine Üniversite Kampusu kurulması ve Kemer mevkiinde Gençlik Merkezi kurulması için her türlü desteği verdik. Kdz. Ereğli Belediyesi olarak gençlerimizi anlıyor, gençlerimizin her türlü talep ve önerilerine değer veriyoruz. 2 yıl önce Milli Eğitim Müdürlüğümüzle ortaklaşa başlattığımız Gençlik Meclisi projemiz bunun bir parçası. Uygulamalı eğitim görmekte olan öğrencilerimize bugün teslim edeceğimiz PV 150 Lastik Tekerlekli Ekskavatör, okulda önemli bir boşluğu dolduracaktır. Okulumuza ve eğitim gören öğrencilerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Konuşmaların ardından iş makinesinin anahtarı okul yönetimine teslim edildi.