Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ile AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır Kırmacı Mahallesi ile Elmatepe Mahallesi’ne yapılacak Butik Hastane’nin yerinde inceleme yaptı.
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Belediye Başkan Yardımcısı Esra Alpago, AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır ve Kdz. Ereğli İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Şule Başöngen ile birlikte ilçeye yapılması planlanan iki butik hastanenin yerinde incelemelerde bulundu.
İlk olarak Kırmacı Mahallesi’nde daha önce Ereğli Belediyesi’ne devredilen ve Gençlik Merkezi Projesi’nin yapıldığı alanda incelemelerde bulunan heyet daha sonra Elmatepe Mahallesi’ne geçti.
AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır gezi sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, iki buıtik hastaneyi de en kısa sürede yapıp halkın hizmetine sunmak istediklerini söyledi. Çakır konuşmasında “Belediye Başkanımız, Teşkilatımız ve muhtarlarımızla buradayız. Geçen günlerde de ön incelemelerimizi yapmıştık. Halk Sağlığı İlçe Müdürümüz Şule Hanım da burada bulunmakta. Birlikte buranın mutabakatını sağladık. Burası bölgemiz için en uygun yer olacak. Birini buraya ikincisini de Elmatepe’ye demiştik. Orayı da inceleyeceğiz. Buraları Ereğlimize süratli bir şekilde kazandırıp halkımızın hizmetine sunmak istiyoruz. Ereğlimize şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyoruz” dedi.
Çakır, Ereğli Belediyesi’ne ait Elmatepe’de ki kamyon garajının bir kısmına yapılacak olan butik hastane ile ilgili olarak ise şu bilgileri verdi; “Burası Elmatepe’nin, Kavaklık’ın, Gülüç’ün, sanayinin ve bu bölgede ki bütün insanların bir vasıtayla ulaşabileceği bir yer. Bu nedenle birini diğer tarafa, birini de bu tarafa düşündük. Kepez istikametinde de mevcut bir hastanemiz var. Sağlığa ulaşımı vatandaşlarımızın ayağına getirme adına bu bölgede sayın belediye başkanımızdan bir yer talebimiz oldu. O da buradaki yeri verdi. Müdürlerimiz de burada onlarda yeri beğendi. Buradan da diğer taraftan da 2 dönüm yer alacağız. Yani bin metrekare inşaat alanı, bin metrekare de otopark olarak kullanılacak. Belki 112 Acilleri buraya monte edeceğiz. Giren çıkan ambulansların hareket yerinin kalmasını sağlayacağız. İnşallah bütün halkımızı memnun etmiş olacağız.”
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ise iki ayrı yerden butik hastanelere toplamda 4 dönüm arsa verdiklerini söyledi. Uysal konuşmasında “Biz 2014 yılında seçimlerden sonra göreve geldiğimiz zaman, buradaki alan bildiğiniz gibi bizde değildi. Ama burayı biz aldıktan sonra gençlik merkezi için ve gençlik merkezine ait sosyal donatılar için ayırmıştık. Ama şimdi gördüğümüz kadarıyla bölgemizde acilen butik hastane ihtiyacı olduğunu görünce hastane yapılacak alanı ayırdık ve diğer alanların da sosyal donatı alanları olarak kullanılmasını planladık” dedi.
Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır ile TSM Müdürü Şule Başöngen yapılan incelemenin ardından Elmatepe’den ayrıldı.