Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı (ZOKEV) Başkanı Zafer Kalafat, Zonguldak Belediye Sinemasının kapalı tutulduğunu ifade ederek belediyeye tepki gösterdi.
Belediye sinemasının belli yaş grubundaki tüm Zonguldaklıların hatırasında derin izler bıraktığını ifade eden ZOKEV Başkanı Zafer Kalafat, "Belediye Sineması, uzun bir süredir kapalı tutuluyor. Zonguldak Belediyesi, “Amaç dışı kullanılamaz” şerhi koyarak kiraya verdiği sinema salonunun, amaçsızca kapalı tutulmasına seyirci kalıyor. Basına da yansıyan, sinema salonunun kirasının ödenmesinin yeterli olduğu anlayışı yanlıştır. Salonun yıllardır kapalı olması amacı dışında kullanıldığı anlamına gelmektedir. Bu durum Zonguldak Belediyesi’nin sözleşme koşullarını yeniden değerlendirmesi hakkını doğurmaktadır. Belediye Başkanı Sayın Muharrem Akdemir ve Belediye Meclisi’nin, yetkileri dahilinde bulunan bu değerlendirmeyi yapmasını bekliyoruz. Kente mal olmuş sinema, bütünleşik olduğu Belediye Kültür Merkezinin amaçları doğrultusunda halkın hizmetine sunulmalıdır" diye tepkisini dile getirdi.
Salonun tarihsel süreçlere tanıklık ettiğini dile getiren Kalafat, "Belediye Sineması, yalnızca izlediği filmlerle Zonguldaklıların hayallerini büyüten yer değil değildir. Görev yaptığı uzun yıllar içinde tarihsel ölçekli pek çok toplantıya ev sahipliği yapmış, kentin kaderini etkileyen kararların alındığı pek çok çalışmaya mekân olmuştur. Birçok tiyatro gösterisi, konser, söyleşi, panel ve siyasi etkinliğe ev sahipliği yapmış, ülkemizin yetiştirdiği çok değerli sanatçı ve politikacıları konuk etmiştir. Bu yönüyle bir sinema salonundan daha çok tarihsel süreçlere tanıklık etmiş bir kent bilgesidir. Yıllardır kapalı tutulan perdesi, koltuğu, makineleriyle bir sinema salonu değil, Zonguldak’ın tarihi, bu kentte yaşayanların insanların hatıralarıdır. Hatıralarımızın hapsedilmesine izin vermeyeceğiz. Belediye Sineması’nın bir an önce çok amaçlı bir kültür merkezi olarak hizmete geçmesini bekliyor, Zonguldak Belediyesini görevini yapmaya çağırıyoruz" ifadelerine yer verdi.