“Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları-4” Hadis Bilgi Yarışması Zonguldak il genelinde dereceye girenler, düzenlenen ödül töreninde ödüllerini büyük bir heyecanla aldılar.
Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ile Son Peygamber Platformu tarafından 3 Nisan 2016 Pazar günü Türkiye’nin 81 ilinde ve internet üzerinden online olarak dünyanın her yerinden 357 bin kişinin başvurduğu, “Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları-4” Hadis Bilgi Yarışması” konulu yarışmada Zonguldak il genelinde dereceye girenler için ödül töreni gerçekleştirildi. Müftülük konferans salonunda düzenlenen ödül törenine Ak Parti Merkez İlce Başkanı Metin Karaduman ,Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Recep Horozoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Akmercan Batıkar Doğalgaz Bölge Müdürü Bekir Selçuk, Eğitim Bir Sen Zonguldak Şube Başkanı Sadettin Dede, Çaycuma Müftülüğü Şube Müdürü Erdal Oruçoğlu, Okul müdürleri, öğretmenler, çok sayıda öğrenci, ilçe merkezlerinden gelen STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
BEÜ İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Hadis Ana Bilim Dalı Başkanı Ali Arslan’ın konuşmacı olarak katıldığı program, Kur’an- Kerim tilavetiyle başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Civa İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü adına açılış konuşmasını yapan Salih Köseoğlu, yapılan yarışma hakkında kısa bilgi vererek “İslami çizginin dışına sapmadan, Sünnet-i Seniyyeye bağlı, çağa uygun, aşırılıktan uzak, takvaya dayalı Müslümanlığı yaşamak ve yaşatmak misyonundan hareketle Okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmadığı günümüzde; okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine katkı sağlamak, halkımızın ve özellikle gençlerimizin sahih kaynaklarla buluşmasına destek olmak temel hedefimiz olmuştur. Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ile Son Peygamber Platformu tarafından düzenlenen ve yurt genelinde 100’ ün üzerinde STK’ nın işbirliğiyle, ilimizde de Zonguldak Sosyal Gelişim Derneği öncülüğünde, Civa Gençlik İzcilik Spor Kulübü, Alaplı Gençlik İzcilik Spor Kulübü, Ereğli Seçder Sağlık Eğitim ve Çevre Derneği ile Çaycuma Ahyar Değişim ve Gelişim Derneği’ nin katkılarıyla yürütülen bu yarışma; 81 il, 803 ilçe,231 cezaevi ve KKTC’deki sınav merkezlerinde, dünya genelinde de internet üzerinden online olarak gerçekleştirildi. Zonguldak il genelinde yaklaşık 5000 başvuru alınmış olup elhamdülillah büyük bir titizlikle hazırlandığımız bu yarışmayı, Zonguldak merkez ile Kozlu, Kilimli, Ereğli, Alaplı, Çaycuma, Gökçebey, Devrek, Beycuma ilçelerinde ve Karaman beldesinde tespit edilen okullarda sınav güvenliğini de üst düzeyde tutarak tamamlamış olduk. Yarışmaya katılmak için müracaat edip kitabı başından sonuna kadar anlayarak okuyan kardeşlerimize, onları motive edip destek veren ailelerine, öğretmenlerine, yarışmanın organizasyonunda görev alan gönüllü arkadaşlarımıza, sınavda görev alan gözetmenlerimize ve sınav salonlarını tahsis eden Milli Eğitim Müdürlüklerimizle okul idarelerine teşekkürlerimi arz ediyorum. Hadisi Şeriflerin önemi konusunda konuşma yapmasını teklif ettiğimizde bizleri kırmayarak evet deyip programımıza katılan değerli konuşmacımız Yard. Doç. Dr. Ali Arslan hocamıza da en derin şükranlarımı arz ediyorum” dedi
BEÜ İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Hadis Ana Bilim Dalı Başkanı Yard. Doç. Dr. Ali Arslan’ın “Hadis Temalı” konferansından sonra yarışmayla ilgili sinevizyonların gösterildiği programda Karaelmas İlahi Grubu gönülleri mest eden Tasavvuf Musikisi Konseri verdi. Program, A B,C Kategorilerinde birinci olanlara ise 1000 TL , 2. Olanlara 750 TL, 3.olanlara 500 TL para ödüllerinin verilmesi ile son buldu.