Zonguldak Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin, merkezi iş alanları planlaması çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. Sezgin, “Artık Zonguldak’ın sorunlarının çözülmesini istiyoruz” dedi.
Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin, Zonguldak merkezde merkezi iş alanları planlaması çalışmalarının sürdüğünü aktardı. Zonguldak’ın 20 yıl sonraki konumuna ilişkin MİA planlamasının devam ettiğini aktaran Sezgin, şöyle dedi:
“Biz bir an önce artık Zonguldak’ın sorunlarının çözülmesini istiyoruz. Artık havaalanının kullanılabilir hale gelmesini bütün Zonguldaklılar olarak bekliyoruz. Onun da gerçekleşmesi için ne gerekiyorsa yapmamız gerekiyor. Bizim Zonguldak merkezde dile getirdiğimiz bir konu var. Özellikle şu anda biliyorsunuz merkezi iş alanının planlaması yapılıyor. Bu ne demek Zonguldak merkezi 20 sene sonra nasıl olacak. Onun bir planının yapılması demek. Bu plan yapılırken de bu gün o plana koyacağımız şeyler Zonguldak’ın önünde engel mi olacak, Zonguldak merkezinin daha iyi olmasını mı sağlayacak? Onların bir yansıması olacak. Bu sebeple biz merkez planı yapılırken özellikle merkezde sorun olan Acılık Sanayi Sitesi ve o bölgede bulunan genel evin merkezde bulunmaması gerektiği konusunda Kent Konseyi olarak açıklamalarımızı yaptık. Şu anda belediyede olan imar planına da bu konuda itiraz ettik. Oradaki düzenlemeler yapılsın. Bazı arkadaşlar bunu doğru anlamıyorlar. Yarın gidin sanayi çarşısını kaldırın anlamına gelmiyor. Yarın gideceksiniz; genel ev ve sanayi çarşısını kaldıracaksınız anlamına gelmiyor. Bundan sonraki süreç içerisinde 20 sene içerisinde biz artık onların orada olmasını istemiyoruz. Anlamına geliyor. Artık onlar kent merkezine yakışmayan konumdalar. Uygun olan alan bulunduğunda iki sene sonra olur, beş sene sonra olur artık onların oradan kalkması lazım.”