Zonguldak’ta iki mahallede yeniden yapılan muhtarlık seçimlerinde yeni muhtarlar belirlendi. Mithatpaşa Mahalle Muhtarlığı’na Şaban Yavuz seçilirken Dilaver Mahalle Muhtarlığına ise Bülent Bektaş seçildi.
Zonguldak merkeze bağlı Mithatpaşa ve Dilaver Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar bu gün sabah saatlerinden itibaren sandık başına gitti. Toplamda 7 bini aşkın seçmenin bulunduğu iki mahallede 16 aday muhtarlık için yarıştı. Mithatpaşa Mahalle Muhtarının görevinden istifa etmesi, Dilaver Mahalle Muhtarının ise hayatını kaybetmesi nedeniyle yeniden yapılan seçimler, 17.00 itibariyle sona erdi. Oylamanın ardından sandıklar açılarak oylar sayılmaya başlandı.
6 bin 222 seçmeni olan Mithatpaşa Mahallesi’nde 3 bin 229 seçmen oy kullandı. Oylardan 86’ı geçersiz sayıldı. 8 aday bulunan mahallede bin 36 oy alan Şaban Yavuz muhtar seçildi. Bin 561 seçmeni bulunan Dilaver Mahallesi’nde ise bin 208 seçmen sandık başına giderek oyunu kullandı. Seçimde 30 oy ise geçersiz sayıldı. Adaylardan Bülent Bektaş 406 oy alarak muhtar seçildi.