Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, 7 Ağustos Pazar günü gerçekleştirilecek demokrasi ve şehitler mitingi için oda üyelerine çağrıda bulundu.
Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir tüm siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin katılımı ile 7 Ağustos Pazar günü gerçekleştirilecek demokrasi ve şehitler mitingi için oda üyelerine çağrıda bulunarak, "Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü bozabilmek için 40 yıldır gizli plan yapan vatan hainlerine karşı tek yürek olduğumuzu göstermek amacı ile tüm üyelerimizi Pazar günü saat 17.00’de Türk bayrakları ile madenci anıtında düzenlenecek mitinge katılmaya davet ediyorum. Bu mitinge katılım her Türk Cumhuriyeti vatandaşının asli görevidir" dedi.
Darbe teşebbüsü ardından ortaya çıkan gerçeklerin şaşırtıcı boyutlarda olduğunu ifade eden Demir, "Türk halkının siyasi parti farkı gözetmeksizin demokrasi, bayrak ve cumhuriyet etrafında kenetlenmesi, siyasi parti liderlerinin dargınlıklara son vererek vatanın müdafaası için bir araya gelmesi Cumhuriyetin ilanından günümüze kadar gerçekleştirilen en büyük halk hareketidir. Bu halk hareketi pazar günü saat 17.00’de büyük bir miting ile taçlandırılacaktır. Demokrasi ve demokrasi şehitleri için tüm üyelerimizi bayraklarını alarak mitinge katılmaya davet ediyoruz. Zonguldak’tan verilecek görüntü ve ses ülkemizin tüm Dünya’da yankılanacak gür sesine katkı vereceği unutulmamalıdır. Tüm hainler ve gizli emelleri, bağlantıları ortaya çıkartılmadıkça Demokrasi ve Cumhuriyet’in hala tehdit altında olacak. Geçmişte yaşanan pek çok siyasi ve adli olayın FETÖ terör örgütü tarafından planlı programlı olarak gerçekleştirildi. Bir hatayı ikinci kez tekrarlamamak için bu terör örgütünün tüm planlarının deşifre olması, tesadüf gibi komik mazeretlerle üzeri sıvanan korkunç gerçeklerin gün ışığına çıkması için kararlılık, cesaret ve özveri gösterilmesi gerek. 40 yılda planlanan bir süreç 20 gün deşifre edilemez. Henüz yolun başındayız” diye konuştu.