Merkez Bankasında 818,2 Milyar Liralık Tarihi Zarar! Merkez Bankasında 818,2 Milyar Liralık Tarihi Zarar!

Araştırmacı yazar Haluk Özdil, küçük yatırımcılara önemli uyarılarda bulunduğu bir YouTube videosunda altın yatırımcılarına yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özdil, altın fiyatlarında muhtemel bir artışı öngörerek yatırımcıları uyardı.

Özdil, video içerisinde, büyük devletlerin altına yatırım yaptığını ve her kriz ortamında fiziki altının en güvenli liman olarak öne çıktığını vurguladı. Ayrıca, altın fiyatlarının artışına rağmen, mevduat hesaplarının kullanılarak altının baskı altına alınmaya çalışıldığını belirtti. Ancak, altının hala yükseliş eğiliminde olduğunu dile getirdi.

Altinlar

Altın fiyatlarında patlama döneminin henüz başlamadığını ifade eden Özdil, enerjinin toplandığını ve kırılmanın yaklaştığını söyledi. Ayrıca, 31 Mart seçimlerinden sonra altının daha da yükselebileceğini öngördü.

Özdil, Türkiye'nin son dönemde altın alımında dördüncü sıraya yükseldiğini belirtirken, doların gelecekte bir kağıt parçası haline gelebileceğini öne sürdü. Ancak, altının bu dönüşüme uğramayacağını vurguladı ve yılsonunda 3 bin lirayı görebileceğini, bu rakamın yüzde 90 ihtimalle gerçekleşeceğini belirtti.