DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Dr. İrfan Karatutlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, deprem bölgelerindeki sorunların çözümünde henüz çok az mesafe alındığını ve bu sorunların sadece %10'unun çözüldüğünü belirtti.

Karatutlu, özellikle Kahramanmaraş başta olmak üzere deprem bölgelerindeki durumu vurgulayarak, mücbir sebep hükümlerinin sona ermesine sadece beş gün kala, şehir esnafının ve ticaretinin zor durumda olduğuna dikkat çekti. Geçmişte depremler sonrası mücbir sebep sürelerinin uzatıldığını hatırlatan Karatutlu, mevcut kısa süreli uzatmaların esnaf ve ticaret erbabını rahatlatmadığını ve büyük bir gelecek kaygısı yaşattığını belirtti.

Ayrıca, Karatutlu konuşmasında, deprem sonrası orta hasarlı binalardaki mağduriyetin devam ettiğine dikkat çekerek, bu durumun çözümü için hükümete acil önlemler alınması gerektiğini ifade etti. Şehirdeki nitelikli iş gücü kaybının yaşandığını da vurgulayan Karatutlu, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yaptığı açıklamalara atıfta bulunarak, toplumun psikolojisinin bozulduğunu ve acil çözümlere ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Kahramanmaraşlılar Dikkat: Şiddetli Yağış Uyarısı Yapıldı! Kahramanmaraşlılar Dikkat: Şiddetli Yağış Uyarısı Yapıldı!

Son olarak, Türk halkının deprem bölgelerindeki sorunların ciddiyetini ve çözümsüzlüğünü bilmesi gerektiğini vurgulayan Karatutlu, hükümetten esnaf ve ticaret erbabını rahatlatacak, geleceklerini güvence altına alacak acil önlemler almasını talep etti.