Kahramanmaraş'ta olası bir yıkıcı deprem konusunda Maden Teknolojisi ve Yer Bilimleri Uzmanı Serkan İçelli'den önemli açıklamalar geldi. İçelli'nin değerlendirmeleri, bölgede yaşayanların endişelerini hafifletmeye yönelik oldu.

İçelli, özellikle 6 Şubat Depremleri sonrasında Narlı fayının 6 ve üzeri şiddette depremler üretmesinin mümkün olmadığını belirtti. Bu açıklama, Kahramanmaraşlıların zaman zaman yaşadığı artçı depremlere ilişkin kaygılarına da cevap niteliği taşıyor.

Maden Teknolojisi ve Yer Bilimleri Uzmanı Serkan İçelli, Narlı Segmenti'nin durumuyla ilgili önemli bilgiler verdi. Özellikle Narlı Segmenti'nin yırtılıp yırtılmadığı konusundaki tartışmalara açıklık getiren İçelli, bölgede uzun süredir yürütülen çalışmalara dayanarak bilgi verdi.

Kahramanmaraş Depremi Sonrası Türkiye'de Evsizlik Alarm Veriyor: Dünya İkincisiyiz! Kahramanmaraş Depremi Sonrası Türkiye'de Evsizlik Alarm Veriyor: Dünya İkincisiyiz!

İçelli'nin açıklamalarına göre, Gaziantep'in 26 kilometre kuzey batısında ve Kahramanmaraş'ın güneyinde kalan bölgede Yesemek Segmenti'ne uzanan sol yanal doğrultu atımlı, KD/GB yönlü ve 17/19 kilometrelik iki parçalı paralel kırıklar bulunuyor.

Fayın tamamında yüzey kırığı tespit edilememiş olmasının, fayın yırtılmadığı anlamına gelmediğini vurgulayan İçelli, bölgede oluşan kütle hareketlerinin ve mikro aktivite odaklarının Narlı fayının tamamında bir deformasyon olduğunu gösterdiğini belirtti.

Yureklere Su Serpti 5 1714932077 762

Son olarak İçelli, Narlı fayının tekrar 6 şiddeti üzeri bir deprem üretmesinin mümkün olmadığını ifade etti. Ancak, Pazarcık Segmenti dahil olmak üzere bölgede orta büyüklükte depremlerin gelebileceğini belirtti.