Dünyada ortak dil olarak kabul edilen İngilizce eğitimi alanında uluslararası geçerliliğe sahip CaMLA sınavlarını yapabilme yetkisini kazanan Erkan Koleji öğretmenlerine sertifikaları verildi.

Erkan Koleji’nde görevli 15 öğretmen, Michigan ve Cambridge üniversitelerinin ortak sınav kuruluşu olan ve 80 ülkede yaklaşık 600 merkez ile faaliyet gösteren CaMLA’nın İngilizce yeterlilik sınavlarını yapabilme yetkisine sahip oldu.

Öğretmenlere törenle sertifikaları verilirken, CaMLA Eğitim Danışmanı Ray Mac Andrew, günümüzde ortak dil olarak kabul edilen İngilizcenin, eğitim alanında da bu özelliğini sürdürdüğünü ve birçok ülkedeki üniversitelerde öğretim dili olarak kullanıldığını kaydetti. 1941 yılından beri İngilizce düzey belirleme ve gelişim sınavları hazırlayan Michigan Üniversitesi’nin; Amerika’da ilk 10, dünyada ilk 20 üniversite arasında yer alarak bu alandaki yetkinliğini ve başarısını kanıtlamış bir eğitim kurumu olduğunu belirten Andrew, 1913’te başladığı ölçme değerlendirme çalışmalarını başarıyla sürdüren Cambridge Üniversitesi’nin de küçük yaş grubunun yanı sıra yetişkinler için hazırladığı sınavlarla tüm dünyada geçerliliğini kanıtladığını ifade etti.

“CaMLA, seviye ölçümü için doğur bir araç”

Dünyanın en köklü eğitim kuruluşlarından ikisi olan Michigan Üniversitesi ile Cambridge Üniversitesi’nin 2010 yılında tecrübelerini birleştirerek yeni bir oluşuma gittiğini belirten Ray Mac Andrew, “CaMLA bu ortak çalışmanın ürünü olarak faaliyetlerine başlamıştır. Geçtiğimiz yıl içinde yapılan araştırma ve incelemeler, pilot uygulamalar sonucunda deneme süresi tamamlanan CaMLA sınavları; belli başlı temel, orta ve yüksek eğitim kurumlarında uygulamaya konulmuştur. Uluslararası geçerliliği olan bir platformda çocuklarımızın kendilerini kanıtlayabilmeleri ve İngilizce seviyelerini Avrupa dil kriterleri çerçevesinde ölçülebilmesi için CaMLA sınavlarının doğru bir araç olduğuna inanıyoruz” dedi.

“Dil Pasaportu” için CaMLA

CaMLA tarafından hazırlanan sınavlardan; YLTE’nin (Young Learners Tests of English” A1 öncesi, A1 ve A2 düzeylerini; MELAB’ın (The Michigan English Language Assesment Battery) B1-C1 düzey yelpazesini, MET’in (The Michigan English Test) A2-C1 düzey yelpazesini; ECCE’nin (The Examination for the Certificate of Competency in English) B2 düzeyini; ECPE’nin de (The Examination of Certificate of Proficiency in English) C2 düzeyini değerlendirdiğini belirten CaMLA Eğitim Danışmanı Ray Mac Andrew, Avrupa Dil Portfolyosu’nda sözü edilen dil pasaportunu bu sınavlara girerek alabilmenin mümkün olduğunu kaydetti.