Adana’da 3 ay önce kurulan Arabulucular Derneği düzenlenen bir programla tanıtıldı. Adana Adliyesi Mahmut Esat Bozkurt Salonu'ndaki kokteylde Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Arabuluculuk Komisyon Başkanı Yurdagül Gündoğan, Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, avukatlar, dernek yöneticileri ve üyeleri katıldı.

Yeni kurulan Adana Arabulucular Derneği'nin başkanlığını Arabulucu Avukat Tuğçe Nermin Türk yaparken yönetim kurulunda ise avukatlar Zehra Bulut, Burçin Tümsa, Yasemin Tanır, Tayyar Yılmaz, Fatih Kocaispir, Esin İşcan Uslu, Ebru Civelek Çetin ve İskender Gökçeli yer aldı. Kokteylde konuşma yapan Yurdagül Gündoğan, "Arabuluculuk yasası özellikle avukatların ve baroların karşı olmasına rağmen 2 sene önce çıktı. Bu sistemi en iyi şekilde nasıl uygulayabiliriz bunları konuşmalıyız. Müvekkilimiz bir dava açmak istediğinde, ona en ekonomik ve uygun çözüm yolunu göstermek avukat olarak bizim sorumluluğumuzda." ifadesini kullandı.

Adana Arabulucular Derneği Başkanı Tuğçe Nermin Türk ise öncelikle 3 aydan bu yana derneğin neler yaptığını anlatan bir sunum yaptı. Daha sonra derneğin amacı, arabuluculuğun avantajları, arabulucu kimdir ve arabuluculuk ne demektir gibi konularda kısa bilgiler aktaran Türk, "Arabuluculuk taraflar arasındaki uyuşmazlığın tarafsız bir üçüncü kişi desteği ile mahkemeye başvurmadan önce veya mahkeme sırasında çözebilecekleri alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemidir. Arabulucu tarafsızdır. Arabulucu tarafları bir araya getirerek birbirlerini anlamalarını ve çözüm üretmelerini sağlar. Arabulucu karar veren kişi değildir. Arabuluculuk da güvenilirlik ve gizlilik önemlidir. Taraflar mahkeme önünde konuşamayacakları konuları arabuluculukta rahatlıkla konuşabilirler. Esnek ve etkili bir çözüm yoludur. Sonuca taraflar karar verir. Mahkemeye göre oldukça hızlıdır. Uyuşmazlığınız birkaç saatte dahi çözülebilir. Masraf ve zamandan tasarruf edilir. Barışçıl çözümlerle ilişkilerin devamı sağlanır. Derneği temel amacı ise arabuluculuk sistemini tanıtmak, yaygınlaştırmak, uygulama ve mevzuata ilişkin araştırma ve çalışma yapmak yenilikleri takip etmek ve eğitim seminerleri düzenlemektir." dedi.