Kentte, akşam saatlerinde başlayan yağmur, gece yarısı şiddetini artırdı. Merkez Sarıçam ve Yüreğir ilçeleri ile Seyhan ilçesinin bazı mahallelerinde cadde ve sokaklar göle döndü. Zemin katlardaki bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Araçlar, yollarda mahsur kaldı. Yolda kalan araçlar ve içlerinde bulunanlar Adana Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. 

Bazı vatandaşlar, evlerine dolan suyu kendi imkanlarıyla tahliye etmeye çalışırken, Büyükşehir Belediyesi ASKİ ekipleri de tıkanan rögarları açmak için çalışma başlattı. İtfaiye ve ASKİ ekipleri, gelen ihbarları değerlendirirken, yağış da yer yer etkisini sürdürüyor.

MAHSUR KALAN 16 KİŞİYİ İTFAİYE KURTARDI

Sağanak nedeniyle oluşan su birikintisine giren bir işçi servisi, içindeki 16 kişiyle mahsur kaldı. Servisin üzerine çıkıp, yardım isteyen 16 kişi, itfaiye erleri tarafından kurtarıldı.

Öte yandan su basan evlerde mahsur kalan vatandaşların imdadına CANKUR ekibi yetişti. İhbar üzerine su basan tek katlı evlere giren CANKUR ekibi, içeride kimse olup olmadığını kontrol etti.  Adana'nın ilçelerinde de vatandaşlar sel baskınlarına karşı hoparlörlerden yapılan anonslarla uyarıldı.

KAYA PARÇASI YOLU KAPATTI

Adana'nın Kozan ilçesinde dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış nedeniyle Kozan-Feke yolunda heyelan meydana geldi. Kaya parçasının yola düşmesiyle trafik kapandı. Trafik ve Karayolları ekipleri, yolda önlem alarak, trafik akışını kontrollü şekilde tek şeritten sağladı. Karayolları ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda yol yeniden trafiğe açıldı.

POZANTI'DA KÖPRÜ YIKILDI

Pozantı ilçesinde oluşan sel baskınında 8 kilometre uzaklıkta bulunan Belemedik Mahallesi'ne giden köprü yıkıldı. Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, "Fidanlık bölgesinde bulunan köprü iki gündür süren yoğun yağış ve karların erimesi sonucu oluşan sel nedeniyle yıkıldı.  Ekiplerimiz jandarma ile koordineli şekilde yolu bir gün ulaşıma kapatmıştır" dedi. Belediye ekiplerinin köprüyü onarma çalışmalarını sürdürüyor.

ALT GEÇİDİ SU BASTI

Yoğun sağanak nedeniyle Seyhan ilçesindeki Turhan Cemal Beriker Bulvarı'nda bulunan bir alt geçidi su bastı. Biriken sular nedeniyle alt geçit trafiğe kapatıldı. Görevliler tarafından pompalarla su tahliye çalışmaları devam ediyor.

SAİMBEYLİ'DE OKULLAR TATİL

Saimbeyli Kaymakamlığı, yaptığı açıklamada eğitime 1 gün ara verildiğini bildirdi. Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

"Yurdun büyük bir kısmını beyaz örtüye bürüyen kar yağışı ilçemizde de etkili bir şekilde devam etmekte ve 16.01.2019 tarihi itibari ile 1 gün süre ile tüm okullar  tatil edilmiştir. Tüm idareci, öğretmen, çalışanlar, servis şoförleri, veliler ve öğrencilerimize duyurulur."

HAYVANLAR TELEF OLDU

Sağanak yağış nedeniyle Yüreğir ilçesindeki Süleyman Vahit Caddesi’nde bulunan bir küçükbaş hayvan çiftliğini su bastı. Havutlu'da 200 büyükbaşın bulunduğu çiftlikte, hayvanlar ahırlarda mahsur kaldı. Buzağılarının boğulma tehlikesi geçirdiğini söyleyen besiciler ise, itfaiye ve kurtarma ekiplerinden yardım istedi. Yüreğir İlçe Kaymakamı Oğuzhan Bingöl ise, besicilerin yanına gelerek kurtarma çalışmalarını yerinde izledi. Bingöl ayrıca, bir becinin traktörüne binerek, su altında kalan bir ahırı yerinde inceledi. Küçükbaş hayvan yetiştiricisi Ferhat Bilmez, dün gece 23.30’da başlayan yağmurun sabaha kadar hız kesmeden devam etmesi nedeniyle ahırlarının sular altında kaldığını belirterek, "Baskınlar nedeniyle 21 hayvanımız telef oldu. Zararımız 25-30 bin TL civarında. Hayvanları kurtarabildiğimiz kadar kurtardık ama telef olanlara engel olamadık. Zararımızın karşılanması için devlet büyüklerinden yardım bekliyoruz" dedi. 

MANTAR TESİSİNİ DE SU BASTI

Ferhat Bilmez’in istiridye mantarı üreten komşusu emekli polis memuru Tuncay Karaaslan ise tesisin komple su dolduğuna vurgu yaparak, "İçeride üretim beklediğimiz 10-15 tona yakın mantar kompostumuz vardı. Yeni üretim için hazırlık aşamasındaki tohumlarımız vardı. Hepsi sular altında kaldı. Yaklaşık bir TIR’a yakın da samanımız mahvoldu. Su baskınları nedeniyle 50 bin TL’ye yakın zararımız var" diye konuştu.

SUDA MAHSUR KALAN KADIN KURTARILDI

Adana'nın Kozan ilçesinde Tavşantepe ve Mahmutlu mahallelerini birbirinden ayıran Tabak Deresi taştı. Tavşantepe Mahallesi Badem Kuyu Sokak'tan aracıyla geçmeye çalışan Akgül Solak, su biriken yolda mahsur kaldı. İtfaiye ekiplerinden yardım isteyen Solak, 30 dakikalık bir çalışmayla kurtarıldı. Solak, kontrol amaçlı ambulansla Kozan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kozan-Feke yolu Düzağaç Mahallesi civarında ana yolda çökme meydana geldi. Yollarda trafik kontrollü olarak sağlanıyor.