Kaynak Kültür Yayın Grubu ve Beyaz Yaka Derneği tarafından Çukurova Belediyesi’nin destekleriyle bu yıl 4. gerçekleştirilecek Adana Kültür Günleri 21-22 Mart tarihlerinde yapılacak.

21 Mart Cumartesi günü başlayacak ve iki gün sürecek organizasyonda konferans, panel, konser, kitap imza günleri ve belgesel gösterimi düzenlenecek.

Çukurova Belediyesi Güzelyalı Toplum Merkezi’nde gerçekleştirilecek etkinliklerde, Yazdani, Osmanlı döneminde Mekke ve Medine ile Kur’an-ı Kerim resim sergileri yer alacak. Sergilerde 42 eser Adanalıların beğenisine sunulacak. Bu sergilerin yanında Kutsal Emanetler yer aldığı sergi de vatandaşların ziyaretine açılacak. Ayrıca, 20 eserin bulunduğu ‘Gençliğe Kurulan Tuzaklar’ konulu karikatür ile Gönülden Yansımalar konulu resim sergisi de etkinlikler kapsamında açılacak.

21 Mart Cumartesi günü saat 10.00’da açılacak Kültür Günleri’nde ilk olarak Ayna Programı’nın yapımcısı ve sunucusu Saim Orhan gezdiği ülkelerdeki izlenimlerini anlatacak. Daha sonra Yazar Salih Gülen, ‘Çanakkale’nin Birleştirici 100’ü’ konulu bir konferans verecek. Saat 16.00’da ise Faruk Sümbül Adanalılara sanal umre yaptıracak. 18.30’da Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil, hoşgörü ve diyaloğu anlatacak. Kültür Günleri’nin ilk gün etkinlikleri ünlü sanatçı Gökmen’in konseriyle sona erecek.

22 Mart Pazar günü ise etkinlikler saat 11.00’de Yazar Mehmet Akar’ın ‘Müspet Hareket’ konferansıyla başlayacak. Saat 14.00’te de ilahiyatçı Prof. Dr. Muhittin Akgül ‘Zararlı Alışkanlıklardan Korunmada Dinin Yeri ve Önemi’ni anlatacak. ‘Farklı Seslerin Ahengi’nin anlatılacağı Hira Paneline ise Dr. Abdulcelil Hannüş, Dr. Muhammed Şeyhi, Nevzat Savaş, Dr. Cemal Havşevi, Sabır Abdulfetteh El Müşrifi konuşmacı olarak katılıyor. Kültür Günleri’nin finalinde ise ‘Babacanlar’ Bekir Salim ve Nuri Şahinoğlu’nun atışması yer alacak.